BOMBA NA MARTINOVKI

'GOSPON, MOLIM VAS POGLEDAJTE DA LI IMAM NEŠTO NA LEĐIMA' Svjedok bombaškog napada u Zagrebu: 'Žena se okrenula, a iz leđa joj je tekla krv...'

Robert Duno (u krugu)
 CROPIX

U nastavku suđenja Robertu Duni (42), optuženom da je u kolovozu 2016. s prozora svoga stana na zagrebačkoj Martinovki bacio bombu ispred kafića Industry pri čemu je jedna od metalnih kuglica pogodila slučajnu prolaznicu, svjedočio je Zdravko K., djelatnik Vodotehnike.

Oblačak dima

- Parkirao sam u Bednjanskoj na divljem parkiralištu i krenuo pješke prema poslu u Koturašku. Oko 20-30 metara od raskrižja s Unskom začuo sam jaku eksploziju. Okrenuo sam se i vidio manji oblačak dima, a prema meni je išla jedna žena. Pitala je: ‘Gospon, molim vas pogledajte da li imam nešto na leđima?’

Okrenula se, a na donjem dijelu leđa je imala ranu niz koju je tekla krv. Uzeo sam maramice i stisnuo joj ih na taj dio tijela. Na raskrižju kod kafića bio je neki čovjek koji je razgovarao na mobitel. Prišao sam mu da zove policiju, ali već ju je bio zvao. Vratio sam se do mjesta gdje je bila ozlijeđena žena, ali nje više nije bilo.

Tražio sam je, ali kako je nisam našao, otišao sam do svoga radnog mjesta, no ubrzo sam se vratio jer nisam želio osjećati krivnju ako joj se nešto dogodi - ispričao je svjedok Zdravko K. kojemu je policija tada rekla da je ozlijeđena žena odvezena Hitnom.

Na upit kakav je bio promet na spornoj lokaciji kad je odjeknula eksplozija, svjedok je odgovorio da vozila nije bilo i da je vladala tišina.

U eksploziji su dijelovi bombe oštetili fasadu kuće, nekoliko automobila te dio inventara i stakla kafića koji je tada bio u vlasništvu tvrtke Salamun promet, odnosno Krunoslava Salamuna koji je u to vrijeme bio u lokalu.

Bezobzirnost

Tužiteljstvo za Dunu traži godinu dana jer su uvjereni da je doveo u opasnost živote i imovinu općeopasnom radnjom ili sredstvom te da je nedopušteno držao oružje. Duno se ne smatra krivim, a Salamun je podsjetio da mu je Duno tjedan dana prije napada kroz prozor BMW-a prijetio “sređivanjem”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 11:46