SUĐENJE

PROCURIO ISKAZ ŽRTVE BOMBAŠKOG NAPADA U CENTRU ZAGREBA 'Osjetila sam da me nešto peče u leđima, prolaznika sam pitala maramicu...'

Robert Duno i caffe bar Industry u Sutlanskoj
 Facebook/HANZA MEDIA

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu traje suđenje poduzetniku Robertu Duni (41) optuženom da je lanjskog kolovoza s prozora svoga stana na zagrebačkoj Martinovki bacio bombu ispred kafića Industry, a jedna od metalnih kuglica pogodila je slučajnu prolaznicu.

Traže godinu zatvora

Ostali dijelovi bombe oštetili su fasadu kuće, nekoliko automobila te dio inventara i stakla kafića koji je bio u podnajmu tvrtke Salamun promet odnosno Krunoslava Salamuna koji se u kobno vrijeme nalazio u kafiću.

Tužiteljstvo za Dunu traži godinu dana jer su uvjereni da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te da je nedozvoljeno držao oružje, no on se ne smatra krivim. Jutra iz noćne more dok je išla zubaru prisjetila se u sudnici prolaznica Dušanka P.

- Oko 7 ujutro prošla sam kraj ETF-a, prešla Bednjansku, zaobišla jedno parkirano vozilo te nakon pet koraka čula sam jaku eksploziju. Okrenula sam se i iza sebe vidjela 5-6 metara visok dim. Osjetila sam da me nešto peče u leđima. Opipala sam rukom i vidjela krvave prste. Oko mene nije bilo ni auta ni osoba, a kad je naišao neki čovjek, zamolila sam ga da mi stavi papirnatu maramicu na leđa, nakon čega sam otišla u Dom zdravlja gdje mi očistili ranu i uputili me na Hitnu. U leđima mi je i dalje komadić metala od 8 mm jer su liječnici zaključili da bi za moje zdravlje bila veća šteta izvaditi ga. Doživjela sam veliki stres zbog svega - prisjetila se Dušanka P.

Svoje poslovne muke s Dunom opisao u sudnici i “otjerani” ugostitelj Krunoslav Salamun koji je s Dunom imao zaključen ugovor o najmu poslovnog prostora od 2012. pa do travnja 2017.

Rastjerani gosti

- Parkirao sam automobil kao i svako jutro ispred svog kafića Industry, a na prozoru stana iznad lokala bio je Duno. Ušao sam u kafić, otvorio klizne stijene, a na dva metra od mene ispred lokala završila je ‘žlica’ od eksplozivne naprave koju sam prepoznao jer sam prošao vojnu obuku. Jedno vrijeme s Dunom sam imao korektan odnos i tad mi se hvalio da je u nekim odnosima s krim miljeom, više je glumio kriminalca. A od 2013. mi je radio smicalice, isključivao struju i vodu, ubacivao smrad u ventilaciju lokala.

Uništio mi je djelatnost i otjerao goste - posvjedočio je Salamun kojem je Duno, tjedan dana prije bacanja bombe, kroz prozor auta poručio da će mu “j.... mrtvu mater”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:07