INDUSTRY

BOMBAŠKI NAPAD NA POPULARNI ZG KAFIĆ Tužitelji terete poduzetnika, vlasnik kafića: 'Tjedan dana prije svega rekao mi je da će mi j**ati mrtvu majku'

Robert Duno u krugu
 CROPIX

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo je suđenje poduzetniku Robertu Duni (41) optuženom da je lanjskog kolovoza s prozora svoga stana na zagrebačkoj Martinovki bacio bombu ispred kafića 'Industry', a jedna od metalnih kuglica pogodila je slučajnu prolaznicu.

Ostali dijelovi bombe oštetili su fasadu kuće, nekoliko auta te dio inventara i stakla kafića u vlasništvu tvrtke 'Salamun promet' odnosno Krunoslava Salamuna koji se u kobno vrijeme nalazio u kafiću. Tužiteljstvo za Dunu traži godinu dana jer su uvjereni da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te da je nedozvoljeno držao oružje.

- Optužnicu sam razumio i ne smatram se krivim! - rekao je Robert Duno sucu kojeg je potom zanimalo što od nekretnina i pokretnina posjeduje i zarađuje li. Duno mu je objasnio da prebivalište ima u Beču, a boravište u Zagrebu, da je zaposlen u svojoj firmi u Austriji u kojoj mu primanja variraju od 1000 do 1500 eura, a što se tiče nekretnina vlasnik je obiteljske kuće od 800m2, vikendice na moru od 400m2 te 4000m2 poslovnog prostora u Lučkom, a i da vozi BMW 520.

Na suđenju će se ispitati ugostitelj Krunoslav Salamun i ozlijeđena prolaznica Dušanka Puljak. Tužiteljstvo je uvjereno da će dokazati Duni krivnju pogotovo jer su izuzete snimke nadzornih kamera s mjesta događaja na kojima se vidi da se s prozora prvoga kata, točno iznad kafića, vidi ruka počinitelja koji nešto baca na tlo nakon čega nastaje eksplozija i dim.

No, je li ta ruka Dunina ostaje tek za vidjeti. Inače, u pretresu njegova doma policija je pronašla plinski pištolj i sedam komada streljiva. Salamun je, pak, u istrazi između ostaloga naveo da mu je Duno tjedan dana prije bombaškog napada kroz prozor BMW-a prijetio “j.... ću ti mrtvu mater. Vidjet ćeš ti tko je mangup. Ja ću tebe srediti'.

Nesuglasice su počele nakon što je od Dune unajmio poslovni prostor i sklopio ugovor o najmu. Prostor je preuredio u kafić i krenuo u ugostiteljske vode nakon čega ga je, kako je tad ustvrdio Salamun, Duno odlučio izbaciti raskidom ugovora. Nakon svih razgovora i prikupljenih dokaza, tužiteljstvo je uvjereno da je Duno "problem oko zakupa lokala kao neki znak upozorenja, želio riješiti bacanjem bombe, pristajući ugroziti slučajne prolaznike, a što pak ukazuje na bezobzirnost djela s velikom dozom kriminalne volje”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:03