NASTAVAK OBRAČUNA NAKON BOMBE

POLICIJA ZNA TKO MI PRIJETI Krunoslav Salamun: Znam tko je naručitelj svega ovoga!

Od detonacije pred kafićem ne diže rolete, a auto do srijede nije parkirao pred zgradom. Netko ga je očito pratio. Policija traži dvojicu
 Dušan Miljuš / HANZA MEDIA

Ugostitelj Krunoslav Salamun, vlasnik kafića Industry na zagrebačkoj Martinovki, već dulje vrijeme ne spava mirno. Nakon što mu je prošle srijede na lokal u Sutlanskoj ulici u rano jutro bačena bomba, jučer oko 5 sati zapaljen mu je automobil ispred zgrade u Stolačkoj ulici, gdje stanuje i gdje mu je sjedište tvrtke.

U Salamunov Smart, koji je potpuno izgorio, nepoznata osoba ubacila je najvjerojatnije Molotovljev koktel, a vatrena stihija proširila se još na dva susjedna automobila, ali i na fasadu zgrade te na vrata i prozore s roletama na pet stanova. Čađa je uništila i stubište, a susjedi u zgradi, kao i cijela ulica, šokirani su događajem.

Odmah zvao policiju

Salamuna smo zatekli dok je još trajao policijski očevid, a policija je ogradila i ulaz u Osnovnu školu Horvati s Horvaćanske ulice, ali i cijelu Stolačku ulicu dok je trajao očevid.

- Uništio mi je firmu, poslovanje, rastjerao goste, a u taj sam lokal uložio novac. Nisam očito znao s kim imam posla - rekao nam je Salamun, ne dvojeći da je s paljevinom njegova auta povezan njegov najmodavac Robert Duno. - On je unutra (misleći pritom na istražni zatvor koji je Duni određen zbog bacanja bombe na caffe Industry), ali njegovih ima vani dosta. Platio je nekome da to napravi - rekao je novinarima.

- Supruga, sedmomjesečna beba i ja smo spavali. Probudila me eksplozija. Izišao sam na terasu i vidio automobil u plamenu. Odmah sam zvao policiju jer nisam znao je li bomba ili je netko bacio kanistar benzina. Brzo su došli, policija i dvoja vatrogasna vozila. Gasili su i vodom i pjenom. U međuvremenu čulo se još manjih eksplozija, valjda su eksplodirale gume. Uništena je i fasada, jer se stiropor potpuno izbacio - kaže Salamun. Na pitanje je li od prošle srijede, kada mu je bačena bomba, primijetio nešto sumnjivo, odgovorio je sa zadrškom. - Ono što sam primijetio rekao sam policiji. Mislim da imaju neke tragove, ali više vam ne mogu reći u interesu istrage - odgovorio je Salamun i dodao da nije tražio zaštitu nakon eksplozije. O paljevini automobila razgovarali smo i s nekim stanarima Stolačke 25.

Kao da je pala granata

- Nešto prije pet sati čula se snažna detonacija. Zvučalo je kao da je pala granata. Potom je uslijedilo još nekoliko manjih detonacija. Trgnulo nas je iz sna. Kasnije smo doznali da je ta daljnja buka bila od pucanja guma. Pogledala sam kroz prozor i vidjela automobile u plamenu. Vatra je sukljala uz fasadu u vis čak do krova. Sirene su tulile. Dim je bio posvuda. Kad su pogasili vatru, ulica nam je bila puna pjene, a prizor kao u nekom filmu s radnjom u Palestini. Susjed Salamun se nekome opako zamjerio. Cijelo jutro hodao je ispred zgrade. Bio je nervozan. Razgovarao je s policajcima i vatrogascima očito pokušavajući dokučiti detalje očevida - ispričala je jedna od stanarki zgrade ispred koje se dogodila buktinja. Neki su susjedi doznali da je Salamun ugostitelj tek kad mu je bačena bomba na lokal. U stan na trećem katu doselio se prije desetak godina i predstavnik je stanara, a susjedi za njega kažu da je konfliktna osoba.

Susjedima nije lako

- Nakon bombe na lokal Smart prestao je parkirati pred zgradom. Rolete nije dizao. Očito ga je netko pratio i jedva dočekao da opet parkira auto ispred zgrade. Žao mi je što mu se to događa, ali ni nama kao susjedima s njime nije lako - rekli su nam Salamunovi susjedi. U požaru je oštećen još i Renault Clio čiji je vlasnik Zoran M. te Mercedes koji je u vlasništvu splitske tvrtke. Šteta je neutvrđena, ali se procjenjuje da je velika.

Policajci tražili snimke sa zgrada u Horvaćanskoj ulici

Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Zagrebačka policija jučer je i službeno potvrdila da je uzrok požara u Stolačkoj 25 podmetnuti požar. Dok je još trajao očevid kriminalisti su se otišli po svim zgradama u krugu od nekoliko stotina gdje postoje nadzorne kamere izuzimati snimke.

Navodno su neki stanari vidjeli dvojicu koji su muškaraca neposredno prije požara ispred zgrade u Stolačkoj 25 gdje stanuje Salamun i gdje mu je sjedište tvrtke. Negdje oko 11 sati policijski pauk došao je po oštećene automobile ali su forenzičari nastavljali očevid.

Od eksplozije dijelovi guma odletjeli su desetak metara od automobila, a jačina eksplozije znatno je oštetila fasadu, PVC stolariju i unutrašnjost stambene zgrade, a već jučer došli su procjenitelji štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:16