MISTERIOZAN SLUČAJ

GRAĐANI NA RASKRIŽJU PRONAŠLI BEBU Bila je toplo odjevena, majka tvrdi:'Oteli su mi moju djevojčicu!'

Djevojčica je bila toplo obučena i zamotana u jorgan. Majka djeteta se naknadno pojavila u požeškoj bolnici tvrdeći da joj je dijete oteto.

POŽEGA - Beba stara sedam mjeseci u trenutno misterioznim okolnostima ostavljena je u nedjelju navečer na nogostupu na križanju Ulice Pavla Radića i vojne ceste u Požegi, a policija ju je nakon anonimne dojave građana pronašla i odvezla u Opću županijsku bolnicu Požega. Nedugo nakon što je beba zbrinuta u bolnici se pojavila njezina majka s tvrdnjom da joj je dijete oteto. Policija je o ovom slučaju šutjela sve do utorka kasno poslijepodne, kada su nakon novinarskih upita potvrdili da su pronašli bebu koja je bila bez nadzora, ali i odbacili mogućnost otmice.

- Do sada poduzetim izvidima u cijelosti je isključena sumnja da je dijete žrtva kaznenog djela otmice - odgovorila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske, dodavši i kako se „u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja provode intenzivno kriminalističko istraživanje u području kaznenopravne zaštite djece.“

- Dijete je zbrinuto, ne nalazi se u opasnosti po život i zdravlje te će biti obuhvaćeno primjerenim mjerama obiteljsko-pravne zaštite - kazala je Radić, izvijestivši usput i kako policija o ovom događaju više neće davati nikakve informacije, uvažavajući prava i interese djeteta.

Što je prethodilo cijelom događaju još uvijek je nepoznato, kao što se još ne zna niti identitet majke. Neslužbeno smo doznali tek da je beba na nogostupu pronađena umotana u jorgan i toplo odjevena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 17:20