OKRUTNO UBOJSTVO

HOROR U SLAVONSKOM BRODU Podstanar sjekirom ubio i raskomadao gazdu, a zatim dijelove tijela vozio u taksiju!

Nesretni je čovjek ubijen hladnim oružjem, a ubojica je potom dijelove tijela sakrio na dva mjesta.
Slavonski Brod, 060313.Privodjenje D.P. (21) osumnjicenog za ubojstvo za sada nepoznate muske osobe.Sumnja se da bi to mogao biti njegov stanodavac Stanislav Turzanski (58) koji je nestao prije nekoliko dana.Na fotografiji: privodjenje D.P.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

BUKOVLJE - Stravična smrt 58-godišnjeg Stanislava Turžanskog iz Bukovlja kod Slavonskog Broda šokirala je cijeli ovaj kraj. Nesretni je čovjek ubijen hladnim oružjem, a ubojica je potom, najvjerojatnije sjekirom, prepolovio njegovo tijelo, a dijelove potom sakrio na dva odvojena mjesta.

Policija za ovo teško ubojstvo sumnjiči 21-godišnjeg D. P., koji je danas priveden u Županijsko državno odvjetništvo, gdje je ispitan.

Prema riječima zamjenika županijskog državnog odvjetnika Franje Kopunića, mladić je priznao da je 25. veljače oko 23 sata nakon kraće verbalne prepirke u dnevnom boravku njegove kući usmrtio vlasnika Stanislava T. (58).

Učinio je to zadavši mu s leđa udarac sjekirom u predjelu između glave i vrata dok je spavao na kauču. Tijelo je potom prerezao na dva dijela, te jedan dio odvezao i sakrio kod vikend kuće u obližnjem Bukovačkom brdu. Drugi dio tijela spremio je u crnu torbu i šest dana poslije kada se za vlasnika kuće počela raspitivati njegova obitelj taksijem odvezao u blizinu gradskog kupališta Poloj i bacio u Savu, rekao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Kopunić je kazao je i kako je osumnjičenik rekao da šmrče kokain, troši marihuanu i alkohol te da je i na dan ubojstva pio te popušio 6 do 7 grama trave.

Dat ću nalog za njegovo psihijatrijsko – psihološko vještačenje. Za sada će biti terećen za teško ubojstvo počinjeno na okrutan način, rekao je Kopunić dodajući kako će kvalifikacija djela ovisiti i o sutrašnjem nalazu obdukcije. Sucu istrage za osumnjičenika je predložio određivanje istražnoga zatvora .

Mladić je posljednjih nekoliko mjeseci živio u kući ubijenog kao podstanar. Gornji dio tijela ubijenoga pronađen je pokraj trošne stare vikendice na Bukovačkom brdu iznad Bukovlja u utorak navečer, a vrlo brzo nakon toga policija je privela 21-godišnjaka osumnjičenog za teško ubojstvo.

U srijedu nešto iza podneva u šipražju na popularnom brodskom kupalištu Poloj uz rijeku Savu pronađena je i torba u kojoj se nalazio donji dio tijela ubijenoga, gdje ga je ubojica bacio nakon što se do Poloja dovezao taksijem.

Ubojstvo se dogodilo pretprošloga vikenda kada je D. P. u kući u kojoj je stanovao organizirao tulum, a nakon toga Turžanskom se gubi svaki trag. No, kako je ovaj bivši branitelj navodno i ranije znao nestajati na nekoliko dana tome se u prvi mah nije davala pozornost.

Međutim, nakon tjedan dana njegova je kćer prijavila nestanak, a odmah je počela i potraga u kojoj su osim policije sudjelovali i pripadnici HGSS-a. D. P. je kod Turžanskog stanovao posljednjih nekoliko mjeseci, otkako je došao iz Njemačke. Tamo mu inače živi majka, koja je rodom iz Bukovlja.

Susjedi o mladiću jako malo znaju. Turžanski je inače prije desetak dana trebao ići na hospitalizaciju u bolnicu, pa susjedi i zbog toga nisu brinuli što ga nema, iako je Josipu Ošustu jedna situacija bila sumnjiva.

- Zvao sam ga dva puta i nije mi se javio, a onda se treći put javio taj mali i rekao mi da je Stanislav u bolnici. Bilo mi je sumnjivo što se on javlja na njegov mobitel, ali nisam mogao ni pomisliti što se zapravo dogodilo - rekao je Ošust.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:31