UŽAS U SPLITU

HRVATSKI BRAČNI PAR IZ PAKLA: OTAC SILOVAO MALOLJETNU KĆER, MAJKA SVE ZNALA, A NIKOM NIJE PRIJAVILA Djevojka je zbog šoka završila na psihijatriji

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Bračni par osuđen je na Županijskom sudu u Splitu zbog rodoskvrnuća, silovanja i prikrivanja kaznenog djela na štetu njihove maloljetne kćeri, piše Slobodna Dalmacija.

Sedam godina zatvora dosuđeno je 53-godišnjem ocu koji je 17-godišnju kći prisilio na seksualni odnos te je ona zbog doživljene traume završila na psihijatriji. Godina dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine dosuđeno je 45-godišnjoj majci koja nije prijavila seksualno zlostavljanje kćeri kada je saznala za njega.

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, otac je u kolovozu 2016. godine, dok je majka djevojke, njegova supruga, radila na jednom od otoka iskoristio situaciju što je s kćerkom sam u stanu.

Upotrebom sile je primorao na spolni odnos što je kod maloljetnice izazvalo stanje šoka te depresivnost i anksioznost. Zbog psihičkih posljedica traume je hospitalizirana.

Vijeće za mladež Županijskog suda u Splitu prihvatilo je navode optužnice i oboje ih proglasilo krivima.

Otac je osuđen zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode za koje je zaprijećena kazna od jedne do deset godina zatvora. Majka je osuđena jer nije prijavila što je napravio nakon što je saznala već je čekala sve do dana njegova uhićenja kada se saznalo da je bila upoznata sa stravičnim događajima tog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 16:35