VEĆ MU SE SUDILO ZA SLIČAN ZLOČIN

NAMAMIO PRIJATELJICU NA SLJEME PA JE SATIMA NAPASTOVAO NA UGIBALIŠTU Tjerao je na oralni seks, prijetio joj da će je zaklati, mlatio je granom

Ilustracija

Ivan Ciglenečki (24) iz Zagorja u četvrtak je na zagrebačkome Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora zbog brutalnog seksualnog zlostavljanja svoje vršnjakinje koje je, prema presudi, počinio u veljači prošle godine na Sljemenu. Ciglenečkom se na zagrebačkome Županijskom sudu već sudilo zbog istovrsnog djela iz svibnja, a zbog gotovo identičnoga napastovanja druge djevojke u svibnju 2016. godine. Međutim, nakon pet mjeseci provedenih u Remetincu Ciglenečki je u listopadu 2016. pušten da se brani sa slobode.

Nakon četiri mjeseca provedenih na slobodi ponovno je napao u veljači prošle godine. Konkretno, 12. veljače 2017. oko 2 sata ujutro u jednome mjestu u Zagorju zamolio je svoju vršnjakinju, koju od ranije poznaje, da ga automobilom preveze do Sljemena rekavši joj da ga tamo čekaju prijatelji. Ona je pristala, a nakon što su stigli do jednog ugibališta, počeo je djevojci najprije prijetiti, a potom i hvatati je za kosu i glavu prisiljavajući je da ga oralno zadovolji.

Brutalno zlostavljanje trajalo je nekoliko sati jer Ciglenečki nije mogao postići erekciju. Skidao ju je, bacao po grmlju i tukao, a djevojka ga je cijelo vrijeme preklinjala da je pusti. Nekoliko puta joj je zaprijetio da će je zaklati nožem. U jednome trenutku uzeo je granu, rekao joj da skine suknju i počeo je tući granom po nogama. Tražio je od nje da mu kaže boli li je, što ga je očito uzbuđivalo.

Sve vrijeme u ruci je držao mobitel uperen u nju, govoreći joj da je snima, no budući da prilikom uhićenja snimke nisu pronađene na uređaju, tužiteljstvo je odustalo od optužbi za snimanje. Ciglenečki se u četvrtak nije pojavio na izricanju presude gdje su ga čekali i fotoreporteri, zatraživši da ga se iz Remetinca ne dovodi na objavu.

Ciglenečki je također u prvom slučaju bio optužen za gotovo identično seksualno zlostavljanje. Naime, jednu je djevojku na prevaru odvukao u svoj stan u Zagorju gdje ju je također prisiljavao na oralni seks, vezivao je i tražio od nje da vezana radi čučnjeve, sklekove i slično. Mjesec dana nakon drugoga uhićenja za prvi slučaj mu je izrečena presuda te je nepravomoćno dobio četiri godine zatvora. Budući da presuda još nije postala pravomoćna, ranija osuđivanost mu kod današnje presude nije mogla biti dodatna otegotna okolnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:35