UHIĆEN ROBERT ŽAJA

ISPOVIJEST RODITELJA OSUMNJIČENOG ZA NESREĆU U KOJOJ SU POGINULE SESTRE FILIPOVIĆ Majka: 'Deset je godina tajio, moj muž nije ni znao za nesreću'

 HANZA MEDIA

Na suze smo, nakon što smo posjetili obitelj Filipović, naišli i u domu Marije i Petra Žaje. Treći član obitelji, sin Robert, osumnjičen da je prije deset godina skrivio prometnu nesreću u kojoj su život izgubile sestre Višnja i Gordana Filipović, neko vrijeme neće dolaziti. Nije bio oženjen i sve vrijeme je živio s njima. Imao je građevinski obrt, ali ga je ugasio pa je posljednje vrijeme radio u Kraljevici, također na građevini. Policija je na razgovor o nesreći prvo pozvala oca Petra, javio im se u srijedu.

- Pitali su me o nesreći, mislili su da sam ja - kaže nam Petar.

- Mislili su da je on, ali Petar nije ni znao za tu nesreću, ja sam znala... - dodaje supruga Marija.

- Ne znam što reći, deset godina je tajio, ne mogu vjerovati kako je mogao - plače i priča Marija.

- Mi smo pošteni ljudi, nikada nikome nismo učinili ništa nažao. Zašto nije ostao? Kako je mogao to podnositi sve ove godine? - pita se Marija.

- Meni su rekli da će poslije mene zvati Roberta. Zvali su istu večer - kaže Petar.

- Evo, tu je bio, rekao je da ne može sutra u 11, da radi, ali oni su rekli da mora. Ništa nam nije rekao, a nikako nismo mogli naslutiti. I onda je otišao s posla, iz Kraljevice je krenuo u 10 sati, javio se u policiju kako su tražili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:00