UBOJSTVO IZ LJUBOMORE

ISPOVIJEST TETKE FATALNE VIKI 'Dvostruki ubojica Boško bio je divan prema Viktoriji, a Alvin i ona su se tukli'

Kada je počela hodati s Boškom, Alvin mi je rekao da se neće smiriti dok ih ne rastavi, svjedočila je teta Jasna Martić
 Robert Fajt/CROPIX

Baš kao što je to na početku suđenja napravila njezina nećakinja Viktorija Jakuš-Mejarec (19), svjedokinja Jasna Martić svjedočila je jučer u korist dvostrukog ubojice Boška Šapića, kojem se na Županijskom sudu u Karlovcu sudi zbog dvostrukog ubojstva ispred noćnog kluba Heart u Vojniću u studenom 2013. godine. On je tada, tvrdi Tužiteljstvo, nožem ubio bišeg Viktorijina dečka Alvina Horvatića (23) iz osobito niskih pobuda, ljubomore, zbog čega su ubojstvo okarakterizirali teškim, a kao kolateralnu žrtvu usmrtio je i Alvinova prijatelja Dejana Vučkovića (20).

Nasilna veza

Osnovni prijepor optužbe i obrane jest je li Šapić ubio zbog ljubomore ili je kobne večeri bio napadnut, pa je za nožem posegnuo u strahu za vlastiti život. Prema svjedočenju Jasne Martić, koja je govorila o odnosima Viktorije s oba mladića, zaključilo bi se da je ljubomoran, osvetoljubiv i nasilan bio Alvin, a ne njegov ubojica Boško. Isto tako, nasilju je sklona bila i Viktorija. Njihova veza započela je kada je Viktorija imala nešto više od 15 godina, a Alvin je već bio punoljetan. Jasna, s kojom je nećakinja provodila više vremena nego s vlastitom majkom, u početku se protivila vezi zbog razlike u godinama.

- Ubrzo sam ga zavoljela i on mi je postao kao dijete. No, u njihovoj vezi su počeli problemi. Ona je sa mnom bila na moru i morala mu se svako malo javljati, a ako se ne bi javila, on bi se naljutio, pa bi se svađali, pa onda opet mirili, i tako stalno. Negdje u srpnju počeli su zajedno živjeti kod Alvina, ostali su tamo manje od mjesec dana, a onda se preselili k meni. Nakon dva ili tri dana su se potukli. Alvin je izašao iz sobe, imao je crvenilo iznad lijevog oka i plakao je. Rekao je da više ne može trpjeti njezinu agresivnost, nazvao je oca i on ga je odvezao kući - rekla je Jasna.

U idiličnim trenucima dvoje je mladih čak planiralo vjenčanje, ali su se tome ispriječili loši materijalni uvjeti u Alvinovj kući, Viktoriji se nije sviđalo što nije bilo tople vode. Krajem kolovoza je veza konačno pukla.

- Onda mi je poslala poruku da bi došla do mene s prijateljem, stigli su u prvom vikendu u rujnu. Tada mi je predstavila Boška kao novog dečka, rekla je da su u vezi tjedan dana. Izgledala je sretno i zaljubljeno. Boško ju je obožavao, ali se žalila da im Alvin prijeti - pričala je Martić.

Pregršt prijetnji

- Meni je Alvin rekao da se neće smiriti dok ih ne rastavi, nije mogao podnijeti što je ubrzo nakon prekida Viktorija pronašla novog dečka. Rekao je da bi to još i istrpio, samo da ovaj nije Srbin. ‘Nitko moje neće dirati, pa tako neće ni on’, tako je napisao. Boško je u jednom trenutku rekao da želi prekinuti vezu s Viktorijom zbog tih prijetnji, govoreći da mu ne trebaju problemi - priča Viktorijina teta, napominjući da je mladi par kobne večeri trebao doći prespavati kod nje u Zagreb, ali da je Boško imao problema s autom pa se nisu usudili ići na dalji put.

Spomenula je kako joj je Tomo Blažević, bivši dečko njezine sestre, a Viktorijine majke, spomenuo da je, obavljajući malerske radove kod poznanika Vlade Vrge, na dan tragedije čuo kako Horvatić govori da skuplja ekipu te da će pretući Boška.

Grljenje na kraju

Tada je pio alkohol. Ova rečenica zaintrigirala je sve prisutne na suđenju, posebno obranu, te suca Antu Ujevića, pa će vjerojatno Tomo Blažević biti pozvan kao novi svjedok.

Osim obrane, zadovoljni svjedočenjem tete Jasne bili su i roditelji okrivljenika, koji su je nakon rasprave izgrlili i izljubili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:58