'PAS' JE ŽIVIO SAM

Ispred stana u Zadru mrtav pronađen Željko Ćulibrk, Zadranin koji se zbog presude hrvatskim generalima rezao staklom

 Andrija Lučić/CROPIX

ZAGREB - Zadranin Željko Ćulibrk (54) je u petak, 13. travnja, pronađen mrtav ispred vrata svoga stana u samom centru Zadra, na adresi Narodni trg 5.

- Naši policijski službenici su u 10,15 sati u petak dobili dojavu od građana koji je prolazio stubištem, da ispred jednih vrata u zgradi nepomično leži čovjek. Dežurna liječnica Hitne medicinske pomoći je po dolasku konstatirala smrt, a policajci su utvrdili da na tijelu nema tragova koji bi upućivali na nasilje, odnosno da bi smrt nastupila uslijed nekog kaznenog djela - rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Tijelo je oko podneva prebačeno u mrtvačnicu gdje ga poslijepodne treba pregledati mrtvozornik radi utvrđivanja uzroka i vremena smrti. Precizniji podaci bit će poznati ako se napravi obdukcija, po nalogu državnog odvjetništva.

Željko Ćulibrk, kojega u Zadru mnogi znaju po nadimku Pas, je u stanu na Narodnom trgu živio sam, a njegova je fotografija, snimljena na dan objave presude generalima u Haagu 15. travnja prošle godine, obišla Hrvatsku i svijet. Fotoreporter CROPIX-a Andrija Lučić snimio je tada Ćulibrka koji se, razočaran presudom, razrezao po licu i tijelu staklom, te tako sjedio na središnjoj ulici u staroj gradskoj jezgri na Poluotoku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 17:50