NEZAKONITO PREŠLI GRANICU

ISTARSKA POLICIJA ZAUSTAVILA KAMION PUN ILEGALNIH MIGRANATA Kod Buzeta pronađena 43 strana državljanina

Ilustracija
 REUTERS

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je šest bugarskih državljana (48-godišnjak, 42-godišnjak, dvojica 28-godišnjaka, 24-godišnjak i 24-godišnjakinja) počinilo kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Policijski službenici su 24. studenoga oko 18.10 sati, u mjestu Trstenik na području općine Lanišće, zaustavili teretno vozilo Mercedes, bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnji bugarski državljanin, a u čijem prtljažnom prostoru se nalazilo 43 stranih državljana u dobi od 18 do 42 godine.

Nakon dvadesetak minuta, policijski službenici su zaustavili dva osobna vozila, bugarskih registarskih oznaka, u kojima se nalazilo ukupno pet bugarskih državljana, 48-godišnjak, 42-godišinjak, dvojica 28-godišnjaka i 24-godišnjakinja. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su navedeni državljani Bugarske pomagali u nezakonitom boravku i prelasku preko državne granice 31 državljaninu Afganistana, 11 državljana Pakistana i jednom državljaninu Irana, koji su istog dana u jutarnjim satima nezakonito ušli u Hrvatsku iz Srbije.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 25. studenoga u večernjim satima, državljani Bugarske privedeni su u pritvorsku jedinicu PU istarske, a 43 stranaca je izdano rješenje o povratku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:35