ISTRAGA

MISTERIJ SMRTI U RIJEČKOM NEBODERU Netko je mrtvo tijelo žene stavio u spremište, našla ga je susjeda, a obdukcijom su nađeni tragovi uboda od igle

Obdukcijom su nađeni tragovi uboda od igle. Njezin partner je nakon smrtnog ishoda nestao i za njim policija traga s “dugim cijevima”
 HANZA MEDIA

Pronalazak tijela mrtve 33-godišnje ženske osobe u spremištu nebodera u Ulici Andrije Peruča 2 na Donjoj Vežici policija ne dovodi u vezu s ubojstvom.

Skrivena iza stvari

Potvrdila nam je to glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Svemirka Miočić, ne otkrivajući uzrok smrti u slučaju zbog kojeg je u utorak organizirana velika potraga za suprugom preminule u Rijeci i kontinentalnoj Hrvatskoj, uz jake policijske snage na prometnicama, duge cijevi, zaustavljanje autobusa i automobila te slične radnje.

Prema neslužbenim informacijama iz više izvora, sve indicije zasad upućuju na to da je riječ o smrti prouzročenoj predoziranjem drogom, ali službeni rezultati obdukcije još nisu dostupni. Tijelo je policija, nakon dojave stanara, pronašla u zajedničkom spremištu na desetom katu.

Jedna od stanarki pokušala je ući u spremište koje je bilo zaključano, a ključ je bio slomljen u bravi.

Policija je dojavu zaprimila u utorak u 10.50 sati, a tijelo je, navodno, bilo “skriveno” iza stvari ostavljenih u spremištu.

Odmah nakon šokantnog otkrića uslijedila je opsežna istraga u suradnji s Državnim odvjetništvom i iskusnim kriminalističkim policajcima i forenzičarima, a jake policijske snage krenule su u potragu za suprugom preminule, 36-godišnjim Ž. M., koja se protegnula sve do njegove rodne Duge Rese. Ž. M. je i danas bio nedostupan policiji, a kako je istaknula glasnogovornica riječke policije, traga se za više osoba koje bi mogle rasvijetliti što se točno dogodilo u neboderu u Ulici Andrije Peruča.

Dijete kod bake

Kako smo doznali od susjeda na Donjoj Vežici, O. M. živjela je u podstanarskom stanu sa suprugom i malodobnim djetetom koje u trenutku pronalaska tijela, navodno, nije bilo u stanu. Navodno je Ž. M. jutros nazvao njezinu majku i zamolio da pričuva dijete.

Susjedi kažu da je O. M., navodno, bila nezaposlena, a suprug je radio na građevini. Iz njihova se stana znala čuti glasna svađa, što je, prema svjedočenju susjeda, bio slučaj i dan prije pronalaska tijela. O. M. je imala i dijete iz prethodnog braka koje, navodno, živi sa svojim ocem. Navodno je tijelo O. M. u spremište stavio netko tko je bio s njom u stanu u vrijeme kada se predozirala.

Policija ne otkriva je li riječ o jednoj ili o više osoba, kao ni je li za to osumnjičen njezin suprug. Ima li u svemu elemenata kaznenog djela i o kojem je točno kaznenom djelu riječ, još nije obznanjeno.

S cesta povučene 'duge cijevi'

Nakon što je policija u srijedu ujutro poslije dojave o pronalasku tijela u neboderu na Donjoj Vežici blokirala sve izlaze iz Rijeke, ali i na cesti koja vodi od Rijeke prema Karlovcu, a posebno na području Duge Rese i Petrakova brda kontrolirala sva vozila s riječkom registracijom, a policajci bili vidljivi i s “dugim cijevima”, vrlo brzo su policijske ophodnje povučene s glavne prometnice. Policajci su bili i ispred jedne kuće, ali na službeni upit zbog čega su policajci na cesti odgovorili su samo da je u tijeku policijsko postupanje. (M.P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:59