NOVI DETALJI

NAPREDUJE ISTRAGA OKO UBOJSTVA KOJE JE PROTRESLO SPLIT Gradom kolaju dvije verzije o kobnim događajima u kojima je izgubljen mladi život...

 CROPIX

Još se istražuju detalji sinoćnjeg ubojstva koje je potreslo Split, u kojem je smrtno stradao 18-godišnji Goran Vidić, piše Slobodna Dalmacija.

Ubojica je navodno žrtvin vršnjak, a 18 godina napunio je prije desetak dana, tako da se tijekom kaznenog postupka na njega primjenjuju odredbe Zakona o sudovima za mladež jer se radi o mlađem punoljetniku.

Dok policija i Državno odvjetništvo kroz obavijesne razgovore i istražne radnje ne iskristaliziraju što se točno dogodilo, teško je govoriti o vrsti krvnog delikta koji će se staviti na teret uhićenom 18-godišnjaku.

Uhićeni mladić koji je osumnjičen za kobni ubod u prvoj je izjavi negirao da je on smrtno ranio sada pokojnog Gorana Vidića.

Na oružju ubojstva naloženo je provođenje daktiloskopskih vještačenja radi otisaka prstiju te bioloških tragova. Taj nalaz i nalaz patologa bit će ključan uz izjave očevidaca da se dođe do što točnijih okolnosti događaja.

Za sada gradom kolaju dvije verzije o događajima pred hotelom u izgradnji. Prema jednoj je sukob započeo kao osveta za neki prijašnji incident u kojemu je jedan mladić bio lakše ozlijeđen, a prema drugoj je tučnjava bila dogovorena između dviju suprotstavljenih skupina.

Ostaje vidjeti i kada se okonča krug uhićenja svih koji su sumnjivi za sudjelovanje u događajima te večeri, hoće li Županijsko državno odvjetništvo tražiti istražni zatvor za sve ili tek za osumnjičenoga za kobni ubod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 19:09