TRAGIČNA NESREĆA

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA STRADALIMA U DUBROVAČKOM AKVATORIJU Još uvijek je nepoznata sudbina četiri osobe s kobnog glisera

 Nikša Duper / HANZA MEDIA

Akcija traganja i spašavanja za nestalima u teškoj pomorskoj nesreći u Koločepskom kanalu, u dubrovačkom akvatoriju, nastavila se jutros jednakim intenzitetom, i jedna je od rijetkih koja se nije prekidala tijekom noći, potvrdili su jutros iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Još se uvijek traga za četiri osobe s gumenog glisera koji se sudario s brodom Lučke kapetanije Dubrovnik "Danče", u utorak oko 21 sat u Koločepskom kanalu između uvale Pakljena i uvale Brsečine. Na gumenjaku je ukupno bilo devet osoba, od čega su dvojica muškaraca u nesreći bila ozlijeđena, dvoje je odmah pronađeno mrtvo, a jedna smrtno stradala osoba je pronađena jučer popodne.

'Nema nikakvih novosti, ali potraga nije niti prekinuta. Tijekom noći je odrađivana smanjenim intezitetom zbog uvjeta. Pretraživana je morska površina u priobalnim predjelima. Danas nastavljamo isto kao i jučer. Što se tiče rezultata osim jučer pronađenog tijela trećeg umrlog nema nikakvih informacija', rekao je službeni izvjestitelj u slučajevima izvanrednih događaja na moru pri MPPI, Davor Radas.

U akciji traganja i spašavanja jučer je sudjelovalo devet plovila Policije, Lučke kapetanije i nekoliko što privatnih plovila, vojni helikopter i ronioci MUP-a. Traganje je otežavao jak južni vjetar.

U Dubrovnik je u srijedu ujutro došao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima koji su se sastali s voditeljima potražnih timova. Butković je ujedno izrazio sućut obiteljima i bližnjima smrtno stradalih.

Zbog teške pomorske nesreće Vladina povjerenica za Dubrovnik Nada Medović proglasila je za petak dan žalosti u Dubrovniku.

Brod dubrovačke Lučke kapetanije Danče u trenutku sudara obavljao je hitan medicinski prijevoz prema mjestu Sobra na otoku Mljetu, a prvi je pružio i pomoć unesrećenima s gumenjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:59