UŽAS NA BRAČU

'NE IDEM KUĆI BEZ MOG DJETETA, NE MOGU VJEROVATI DA GA VIŠE NEMA!' Potpuno slomljena majka dječaka: 'Liječnici su otkrili zbog čega je umro moj Luka'

 
Markos Milinković sa ženom i sinom 2004.
 Alexander Hassenstein/Bongarts / Getty Images

'Moj je Luka imao izljev krvi u mozak. Liječnici kažu da je zbog toga izgubio svijest te da se zato utopio', rekla je za Večernje novosti Jelena, majka trinaestogodišnjeg Luke Milinkovića, dječaka koji je tijekom obiteljskog ljetovanja tragično nastradao u subotu na Braču.

Te je kobne subote Luka Milinković s prijateljima uživao u vožnji kajakom. 'Bili smo na dječjoj plaži', ispričala je Jelena. 'Sjedili smo, gledali u djecu. Luka je s prijateljima iz razreda vozio kajak. Javio mi se, kao i uvijek.'

'On se rodio na otoku, proplivao je s dvije godine. Plivao je u Dunavu, oceanu, moru... Stalno je bio na koševima i biciklu. Svaki mjesec je išao na redovite preglede. Zašto baš on? Ne mogu vjerovati da mog djeteta više nema', dodala je Jelena.

Do utapanja 13-godišnjeg Luke Milinkovića doveo moždani udar

Moždani udar koji je nesretnog 13-godišnjeg Luku Milinkovića iz Novog Sada pogodio dok se nalazio u moru uvale Mala Lozna u Postirama na Braču kriv je što je dječak izgubio svijest, potonuo i utopio se u subotu predvečer, neslužbeno doznaje Hina.

Iako je obdukcija koju je napravila Marija Definis Gojanović izvršena na Odjelu patologije KBC Split pokazala da je uzrok smrti utapanje, do tog je stanja, neslužbeno doznaje Hina, dječaka doveo moždani udar i to u trenutku dok se nalazio u moru.

U splitskoj bolnici apsolutno nitko nije želio davati službene informacije o toj obdukciji pozivajući se na pravo obitelji da jedino oni o tome mogu govoriti medijima.

Lukino plutajuće tijelo primijetio je jedan turist. Luki su u pomoć odmah priskočile dvije medicinske sestre koje su u to vrijeme bile na plaži, kao i liječnik iz Engleske koji je na Braču boravio na godišnjem odmoru. Djelatnici Hitne pomoći koji su kasnije došli Luku su pokušavali reanimirati sat vremena. Nažalost, dječaku nije bilo spasa.

'Ta je uvala mirna', rekla je Jelena. 'Sad čekamo papire od veleposlanstva kako bi tijelo mogli prebaciti u Srbiju. Ne idem kući bez njega, bez mog djeteta!'

Vijest o nesretnoj smrti Luke Milinkovića pogodila je sve koji su ga poznavali. Luka je, kažu u školi u koju je išao i u odbojkaškom klubu u kojem je trenirao, bio spretan, visok i jak. Cijeli se život, po uzoru na oca, poznatog argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića, bavio sportom. Njegov otac, drugi članovi obitelji i poznanici došli su u Hrvatsku čim su čuli za tragičnu sudbinu mladog odbojkaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:39