HOROR NA AUTOCESTI

Određen istražni zatvor vozaču kombija koji je prouzročio nesreću u kojoj je poginulo dvoje Nepalaca

Tereti ga se zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i kaznenog djela nepružanja pomoći

Privođenje vozača kombija

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Denis I. (22), vozač kombija koji je na autocesti jučer prouzročio tešku nesreću s dvoje smrtno stradalih će narednih 30 dana provesti u istražnom zatvoru, odlučila je tako Elma Kaleb Mamić, sutkinja Županijskog suda u Karlovcu, i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kako je to predložilo tužiteljstvo. Oni su doduše zatražili istražni zatvor i po osnovu opasnosti od utjecaja na svjedoke, čemu nije udovoljeno.

Terete ga za dva kaznena djela - zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i kaznenog djela nepružanja pomoći.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 26. listopada 2023. oko 4:25 sati, protivno odredbi članka 196. stavka 1. i članka 51. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravljao teretnim automobilom marke Renault Master, hrvatskih registarskih oznaka desnom prometnom trakom autoceste A1 iz smjera Perušića u smjeru Gornje Ploče te da je, dolaskom do oznake 186,455 kilometra, uslijed vozačkog neiskustva propustio brzinu kretanja prilagoditi stanju i uvjetima na kolniku. Osnovano se sumnja da je prednjom stranom teretnog vozila udario u zadnji dio motocikla koji se kretao ispred njega i u istom smjeru, a na motociklu su u to vrijeme bili vozač i putnik (državljani Nepala, 1997. i 1999.) koji su smrtno stradali na mjestu nesreće, kažu u tužiteljstvu.

Osnovano se sumnja i da se osumnjičeni 22-godišnjak odmah nakon naleta vozilom na motocikl udaljio s mjesta nesreće, bez da je pružio pomoć unesrećenim osobama iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe, navodi se u njihovu priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:26