POZNAT POLICIJI

Uhićen vozač kombija koji je usmrtio dvoje ljudi, odvjetnik: ‘Nije bježao, javio mi se još jutros. Mlad je, u strašnom šoku...‘

‘On priznaje da je bio sudionik nesreće u kojoj su dvoje osobe smrtno stradale kao vozač kombija‘, kaže odvjetnik

Ilustracija uhićenja

 Damjan Tadic/cropix/Damjan Tadic/cropix

Vozač kombija koji je kao vozač kombija vjerojatni sudionik prometne nesreće na A-1 uhićen je i formalno danas u 12.55 sati, potvrđeno nam je to u PU ličko-senjskoj, ali i od strane zadarskog odvjetnika Davora Ukalovića, koji ga je tamo dopratio.

- Mogu potvrditi da je on zadržan u policiji u Gospiću i da sutra slijedi ispitivanje. On priznaje da je bio sudionik nesreće u kojoj su dvoje osobe smrtno stradale kao vozač kombija - rekao nam je odvjetnik Ukalović.

O svim okolnostima, pa i bilo čijoj krivnji prerano je pričati, no odvjetnik je želio naglasiti nekoliko stvari:

- Prvo, žao mi je što se još u popodnevnim satima po portalima moglo čitati kako je vozač u bijegu, iako mi se on, njegova obitelj, majka i braća, javili još jutros u 8.30 sati te smo dogovorili s policijskim službenicima dolazak u njihove prostorije, što se i dogodilo oko 13 sati. To je mlad čovjek i bio je u strašnom šoku, objašnjava odvjetnik razloge bijega svojega branjenika s mjesta nesreće.

Ističe kako su brojni Gospićani svjedočili da je u vrijeme nesreće padala jaka i obilna kiša te je vidljivost bila vrlo slaba, te naglašava ta on osobno, kao i obitelj 22-godišnjaka izražava iskrenu sućut obiteljima stradalnika na motociklu. Doznajemo da je uhićenik D.I. iz Doljana kraj Otočca od ranije poznat policiji.

U međuvremenu je u popodnevnim satima završen očevid na mjestu događaja te je pušten promet autocestom A-1 u smjeru juga. Istraga nesreće se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:55