PROMETNA U POPOVAČI

OPTUŽNICA PROTIV SISAČKOG POLICAJCA Jurio presretačem više od 100 km/h i pregazio pješaka

 YouTube

SISAK - Općinsko državno odvjetništvo u Kutini je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Kutini optužnicu protiv hrvatskog državljanina (42) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Optuženi je prometni policajac PU Sisačko-moslavačke.

Njega se tereti da je oko 15,32 sati 12. prosinca 2013. godine, kao policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa, procijenivši da je potrebno utvrditi prekršaj nepropisne brzine nepoznatog vozila, upravljao službenim vozilom namijenjenim za utvrđivanje prekršaja, takozvanim presretačem Sisačkom ulicom u smjeru Siska i kroz centar Popovače se kretao suprotno odredbama čl. 150. i 53. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno dvostruko većom brzinom od dopuštene.

Ograničenje brzine na tome mjestu je 50 kilometara na sat. Tereti ga se da zbog te brzine kod kućnog broja 62 nije bio u mogućnosti izbjeći nalet na pješaka D. F. (47) koji je prelazio kolnik, te ga udario prednjim dijelom vozila i odbacio na kolnik, pri čemu je D. F. zadobio višestruke teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:18