NEUSPJELI NAPAD

Oteo djevojku, ne smije joj prići bliže od 200 metara

 Cropix

SISAK – Sisačka polciija priopćila je kako je u četvrtak, 17. lipnja oko 14 sati na cesti u Žažini, mjestu nedaleko Siska, 33-godišnji Petrinjac u svoj osobni automobil ugurao 29-godišnjakinju protivno njenoj volji, zaključao vrata automobila te krenuo vozilom prema susjednom mjestu Sela.

Cijelim putem otmičar je otetu djevojku rukom pritiskao uz sjedalo. Dolaskom do nenastanjenog dijela ulice zaustavio je automobil, a djevojka je iskoristila priliku i pobjegla iz vozila te ju je ubrzo zatekla policijska ophodnja koja je već bila obaviještena o ovom događaju.

Počinitelj je također vrlo brzo zaustavljen i uhićen, a od oštećene djevojke, kojoj su u Stanici hitne medicinske pomoći u Sisku utvrđene lakše tjelesne ozljede, zaprimljena je kaznena prijava zbog protupravnog oduzimanja slobode.

Pretragom kuće u Lekeniku koju otmičar koristi, u otvorenoj garaži pronađen je upaljač ručne bombe s detonatorom i žicom, bez tijela bombe, a provjerom načina i mjesta držanja njegovog oružja koje posjeduje uz dozvolu, utvrđeno je da dvije puške ne drži na adresi prebivališta u Petrinji već u Lekeniku i to u nezaključanom ormaru.

Također je uz navedeno oružje pronađen i pištolj za koji nema dozvolu.

Pronađeno oružje je oduzeto, a protiv 33-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode doveden je istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, gdje je nakon saslušanja pušten na slobodu, uz izrečenu mjeru opreza – zabranu približavanja žrtvi i svjedocima na udaljenosti manjoj od 200 metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:52