DAROVI PRIJATELJU

Prijetio smrću pa oduzeti pištolj poklonio načelniku osječke policije

Tomislav Bilandžić je i član tročlane komisije za izdavanje odobrenja za nabavu oružja
 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Načelnik sektora policije, drugi čovjek osječke Policijske uprave, Tomislav Bilandžić, dobio je na poklon pištolj Beretta od osobe kojoj je taj isti pištolj oduzet zbog kaznenih dijela iznude i prijetnje smrću.

Sjedi u komisiji

Da sve bude još zanimljivije, Bilandžić je i član tročlane komisije za izdavanje odobrenja za nabavu oružja, te je, kao član te komisije, potpisao odluku kojom je Beretta tvorničkog broja 1917Z oduzeta Draženu Bartoloviću.

Bartoloviću je pištolj oduzet 17. ožujka 2008., a isti taj pištolj, serijskog broja 0329653, načelnik sektora osječke policije Tomislav Bilandžić na svoje je ime prijavio i registrirao mjesec dana poslije, 16. travnja. Bilandžić, međutim, smatra da nije uradio ništa protuzakonito. Ne misli ni da je bio u sukobu interesa zbog činjenice da je član povjerenstva čijom je odlukom Bartoloviću oduzeto oružje, pa da je zatim, odlukom iste te komisije, poklonjenu Berettu registrirao na svoje ime.

- Dražen Bartolović mi je uistinu poklonio pištolj i registriran je na moje ime - rekao je Bilandžić . - Ali u tome nema ničeg neobičnog, još manje protuzakonitog. U rješenju stoji da vlasnik oduzeti pištolj smije prodati ili pokloniti.

Glavašev gost

Bilandžić ne krije da je u prijateljskim odnosima s Draženom Bartolovićem koji je, inače, jedan od češćih gostiju u Drinovcima, u Hercegovini, u novoj kući odbjeglog Branimira Glavaša nepravomoćno osuđenog na zatvorsku kaznu za ratne zločine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:53