STRAŠNA TRAGEDIJA KRAJ NOVSKE

Otkrivamo kako je policija otkrila krivca: Mladog Elvisa ubio je poznati sportski stručnjak

Elvis Jovanović stradao je kod svog automobila

Otkriven je vozač koji je prošle subote u mjestu Nova Subocka svojim automobilom usmrtio 25-godišnjeg Elvisa Jovanovića i pobjegao s mjesta nesreće.

Kako smo neslužbeno doznali radi se o 38-godišnjem D. M., teniskom treneru iz Kutine, vlasniku tvrtke sportskim rekvizitima i istaknutom treneru mladih tenisača.

Pomoć građana

Prema javno dostupnim podacima, D. M. je i na listi međunarodno licenciranih trenera i cijenjen je sportski stručnjak u Kutini. Zbog sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim muškarcem s područja Kutine. Njega se sumnjiči da je u subotu 11. lipnja oko 22.30 sati u mjestu Nova Subocka, grad Novska, svojim osobnim automobilom Opel Astra, kutinskih oznaka, naletio na 25-godišnjaka koji je popravljao svjetlo stojeći pokraj svog osobnog automobila. Sumnja se da je nakon udara bez zaustavljanja i bez pružanja pomoći unesrećenom nastavio vožnju, a 25-godišnjak je na mjestu događaja preminuo. Za tada nepoznatim vozačem i vozilom policija je pokrenula opsežnu potragu te je zatražila i pomoć građana.

vještačenja Policijski su službenici traženi automobil pronašli na području Kutine te je na njemu obavljeno prometno i tehničko vještačenje. Vlasnik automobila u srijedu 15. lipnja po savjetu odvjetnika sam je pristupio u Policijsku postaju Novska, kada je i uhićen. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Policijska uprava sisačko-moslavačka zahvaljuje svim građanima koji su putem telefona, e-maila ili osobno dali korisne informacije u vezi s identificiranjem nepoznatog vozača i vozila.

Pomoć građana pridonijela je otkrivanju vozača te se i ubuduće nadamo dobroj suradnji s građanima, stoji u priopćenju PU sisačko-moslavačke.

Javio se policiji

Kako doznajemo, policija je automobil Opel Astru pronašla još u utorak, ali ne i vozača koji se skrivao od policije. Policija je znala njegov identitet i tražila ga, no on je u Policijsku postaju Novska došao sam, svjestan da se neće moći još dugo skrivati.

Policija je oduzela automobil kojim je počinjeno kazneno djelo i ne želi otkriti gdje je vozilo smješteno jer je ono predmet dokaznog postupka.

Kako smo neslužbeno doznali osumnjičeni je tijekom kriminalističkog istraživanja opisao okolnosti pod kojima se dogodila prometna nesreća, a nakon što je u Policijskoj postaji u Novskoj dovršeno kriminalističko istraživanje je priveden pritvorskom nadzorniku, a nakon toga i sucu istrage sisačkog Županijskog suda.

Svi dokazi koje je policija prikupila dostavljeni su državnom odvjetništvu koje će odlučiti hoće li protiv osumnjičenog tražiti pritvor i zbog činjenice da je napustio mjesto nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:05