OPASNOST NA LIVADAMA

OTKRIVAMO PSIHOPROFIL ZAGREBAČKOG TROVAČA PASA To je agresivna osoba s manjkom empatije za živo biće!

 Arhiva CROPIX

Otrov za pse tjednima se pojavljuje diljem Zagreba : na Maksimiru, Ribnjaku, Savskom nasipu, Srednjacima, Jarunu, u Vinogradskoj ulici...

Sve javne površine na kojima je dopušteno slobodno kretanje pasa, ili je poznato da na njima vlasnici šetaju ljubimce, su sumnjive.

Priča se o otrovu plave, bijele i crvene boje. Vlasnici paranoično paze na svaki korak svojih pasa, bojeći se najgoreg. Statistike su crne: navodno je otrovano više od 12 pasa.

Udruge pozivaju građane da svako trovanje, kao i pojavu sumnjivih osoba, prijave policiji. Najbolje je fotografirati pronađeni otrov.

- Građani moraju znati da je trovanje životinje kazneno djelo i da je to u nadležnosti policije. No na sumnjivim mjestima satima nije bilo nikoga, vlasnici nisu znali što se događa i otrovano je još više životinja. To se moglo spriječiti da su službe odmah i ozbiljno reagirale - tvrdi Jadranka Dragović iz udruge Suza.

Odgovor na pitanje kakva je to osoba koja truje životinje potražili smo kod neuropsihijatra Željka Marinića.

- Riječ o disocijalnom, agresivnom ponašanju, osoba nema ni najmanji trag empatije prema živom. Nije riječ o duševno bolesnoj osobi, češće je ovakav čin pokazatelj poremećenog ustroja ličnosti. Iz prakse znam da otrov bacaju ljudi koji imaju problema s alkoholom ili promjenama ličnosti - tvrdi Marinić.

MUP: Nema trovačice

U subotu je, po prijavi građana, ispitana gospođa koja je bacila otrov na javnu površinu. Tako barem tvrde aktivisti. “Priznala je nedjelo, ali je prošla nekažnjeno”, stoji u mailu poslanom medijima. No policija demantira da se takvo što dogodilo. Obrada svih slučajeva trovanja još uvijek se provodi, kažu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:14