OTKRIVAMO

OVO JE OSVETNIK IZ NAZOROVE: RIJEŠENO MISTERIOZNO UBOJSTVO U ELITNOM DIJELU ZAGREBA Muškarca je likvidirao jedan od čelnika A-HSP-a!

Dok se obitelj Đorđija Burića (85), umirovljenika koji je prije tjedan dana bešćutno ubijen u stanu u Nazorovoj ulici, spremala na posljednji ispraćaj na zagrebačkome Krematoriju, istražitelji su uspjeli posložiti mozaik misterioznog ubojstva. Zbog sumnje da je počinio teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, uhićen je Vlado Turudić (54), jedan od čelnika Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP) i pasionirani šahist nad kojim je u četvrtak trajalo kriminalističko istraživanje.

Policija je još u srijedu pretražila Turudićev stan u Zaprešiću tragajući za pištoljem iz kojeg je ispaljeno najmanje šest hitaca, ali i za drugim dokazima koji bi mogli potvrditi ili demantirati da je upravo Turudić ugasio Burićev život. Također, u prostorijama kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici, kriminalisti su čitav dan provodili ispitivanja i provjeru raznih podataka kako bi provjerili Turudićev alibi. Nakon ispitivanja, koje je trajalo nekoliko sati, policajci su i službeno izvijestili Turudića da je uhićen.

Kako su policajci umirovljenoga branitelja i jednoga od čelnika A-HSP-a povezali s ubojstvom od prije tjedan dana koje je unijelo nemir u Nazorovu ulicu, nitko nam nije želio službeno otkriti. Kako smo neslužbeno doznali, motiv ubojstva se krije u jednom prilično bizarnom privatnom događaju koji je kod Turudića, inače poznatog po nekoliko nasilničkih ispada, izrodio želju za stravičnom osvetom. Naime, Turudićeva supruga je povremeno čistila stanove umirovljeniku Buriću te jednom od njegovih sinova, a Burić joj je navodno obećao zaposliti dijete u nekoj od sinovljevih firmi.

No, prešutjeli su da se radi o osobi s posebnim potrebama. Turudićevog sina nisu zaposlili pa su mu se zbog tog propalog obećanja koje je bilo pred realizacijom supružnici Turudić zamjerili.

Kriminalističko istraživanje koje je policija započela nakon pronalaska izrešetanoga Burićeva tijela ubrzo ih je navelo na sumnju da bi upravo agresivni pravaš mogao biti osoba povezana s ubojstvom te da bi motiv mogla biti osveta. Naime, 85-godišnji umirovljenik zapravo nije imao neprijatelja, a već 20 godina je živio miran umirovljenički život, te su ga svi susjedi voljeli i cijenili. Supruga mu je zbog teške bolesti završila u staračkom domu, gdje ju je svakodnevno, sve do njezine smrti prošle godine, posjećivao.

Prema neslužbenim informacijama, Turudić se tijekom višesatnog ispitivanja u Heinzelovoj “slomio” te priznao djelo.

Sve nove detalje o policijskoj istrazi, uključujući i način na koji su istražitelji locirali ubojicu, ali i sve o Turudićevom životu te njegovom poslovnom, ratnom i političkom putu Jutarnji donosi u tiskanom izdanju u petak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 06:25