KONAČNO DOLIJALI

Pala četveročlana banda: Policija riješila 18 pljački poslovnica za otkup zlata!

Radi se o pljačkama iz druge polovici prošle godine, a o kojima je EKSKLUZIVNO pisao NEDJELJNI JUTARNJI. U većini pljački nisu niti bili maskirani, jer većina poslovnica nije imala nikakve mjere zaštite

ZAGREB - U Zagrebu je danas uhićena četveročlana skupina koju se sumnjiči za sudjelovanje u čak 18 razbojništava u poslovnicama za otkup zlata . Policija navodi kako su u tri mjeseca pljačke odnijeli plijen vrijedan 145 tisuća kuna.

Osumnjičeni, u dobio od 20, 22, 23, i 29 godina uhićeni su u Zagrebu i Velikoj Gorici, a policija prilikom uhićenja nije pronašla oružje koje su koristili u pljački.

Kako je naveo načelnik Odjela općeg kriminaliteta zagrebačke policije Krešimir Antolić, razbojnici su nakon pljačke zlato odmah prodavali različitim preprodavačima.

Pljačke su činili sami ili u skupinama, a nisu ozljeđivali zaposlenike.

U većini pljački nisu niti bili maskirani, jer većina poslovnica nije imala nikakve mjere zaštite, a samo su neke imale nadzorne kamere.

Doznaje se kako je za razrješenje ovog slučaja najzaslužnija suradnja Lorisa Dessardija, direktora jedne od najvećih tvrtki otkupljivača zlata - Auro Domusa, s policijskim istražiteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:36