BUKA U SITNE SATE

Pobjedniku Dore policija prekinula nastup: ‘Glazba se čula na 200 metara. Oduzeli smo mu zvučnik‘

Cukrov je prijavljen, a potom i kažnjen sa 50 eura zbog kršenja javnog reda i mira. Sinjski sud: ‘Vratite pjevaču zvučnik‘

Igor Cukrov

 Ante Cizmic/Cropix

Nekadašnji pobjednik Dore i miljenik ženske publike Igor Cukrov (39) osuđen je na sinjskom sudu zbog kršenja članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Protiv pjevača je, naime, revna sinjska policija podnijela optužni prijedlog zbog glasnog glazbenog grijeha iz ljeta 2021.

Naime, bilo je to 5. kolovoza u dva sata nakon ponoći na Trgu dr. Franje Tuđmana u mjestu Otok kada je "narušavao javni red i mir na neograničenom javnom mjestu slučajnim prolaznicima kao i noćni odmor stanarima u toj ulici".

Kako? Prema optužnom prijedlogu glazbenik je preko mikrofona koji je bio spojen na zvučnike pjevao uživo. I to su čuli policajci na udaljenosti od 200 metara. A njih su pozvali građani da se u tu glazbenu buku i sami uvjere.

Za sinjski sud u tom slučaju nije bilo dvojbe pa je Cukrova osudio na novčanu kaznu od 50 eura i ujedno mu dao opciju plaćanja s popustom - dvije trećine u roku od mjesec.

Ujedno, sud je donio i odluku da se pjevaču vrati zvučnik crne boje Redfire 12, a usput mu je naložio i plaćanje 30 eura sudskih troškova.

Sudski pozivi do Cukrova niti na jednoj, policiji i sudu poznatoj adresi, nisu uspjeli biti uručeni, tako da je njegova strana priče izostala, ali je zato policajac koji se odazvao na intervenciju opisao detalje intervencije.

image

Igor Cukrov

Niksa Stipanicev/Cropix

- Šef smjene me te prigode poslao u Otok jer su građani zvali da svira preglasna glazba. Po dolasku tamo, iz kafića Kavana Otok na otvorenom dijelu prostora svirala se glazba uživo. Ulaskom u vanjski dio lokala, okrivljeni je držao mikrofon u ruci i pjevao. I ta se glazba čula na udaljenost od 200 metara, pa čak i dalje. Te smo mu prilike oduzeli predmet točnije zvučnik uz potvrdu o privremenom oduzimanju, a isto tako smo obavijestili i Državni inspektorat jer je navedeni kafić poslovao izvan propisanog radnog vremena – prisjetio se policajac u sudnici.

Treba reći i da je Zakon o izmjenama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u međuvremenu postrožen te je za navedeni članak 13. o koji se ogriješio Cukrov, propisana novčana kazna od 300 do 2000 eura ili čak do 30 dana zatvora. Međutim, temeljem članka 3. Prekršajnog zakona u glazbenikovu slučaju je primijenjen propis koji je bio na snazi u vrijeme počinjenja prekršaja i koji je bio znatno blaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:19