BRANI SE ŠUTNJOM

POGLEDAJTE VIDEO PRIVOĐENJA Ovo je vlasnik građevinske tvrtke uhićen zbog sumnje da je izazvao nesreću u kojoj su tragično stradale sestre Filipović

Privođenje Roberta Žaje, u krugu sestre Višnja i Gordana Filipović
 Screenshot / Tea Cimaš / Hanza Media

U Rijeci je danas uhićen vlasnik građevinske tvrtke Robi Kop Robert Žaja (46) iz Mavrinaca, zbog sumnje za da je izazvao prometnu nesreću u kojoj su prije deset godina poginule sestre Višnja (22) i Gordana (18) Filipović.

Žaja je policijskim službenicima priznao da je upravljao vozilom kojim je na autocesti Zagreb - Rijeka usmrtio dvije djevojke, ali se pred tužiteljem branio šutnjom. Auto kojim je navodno počinio nesreću, Renault Clio, u međuvremenu je prodao te je vozilo kasnije promijenilo još tri vlasnika.

Podsjetimo, do nesreće i tragične smrti sestara došlo je 15. prosinca 2006. u 20.25 sati kada je nepoznati vozač upravljao automobilom na autocesti A6 iz smjera Kikovice u smjeru Orehovice, u suprotnom smjeru.

Robert Fajt / Hanza Media
Privođenje Roberta Žaje

Vozačica Višnja Filipović upravljala je automobilom Toyota Yaris, a kada je uočila automobil koji je išao prema njoj u suprotnom smjeru pokušala ga je izbjeći, naglo skrenula udesno i izgubila kontrolu nad vozilom. Automobil se prevrnuo u nekoliko navrata na krov, a nepoznati vozač bez zaustavljanja je napustio mjesto nesreće.

Ispod možete pogledati video privođenja osumnjičenog Roberta Žaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:45