TRAGIČNA SMRT IDS-OVKE

Policija: Martina je počinila samoubojstvo, udisala je plin iz peći. U njezinom tijelu nije bilo tragova droge ni alkohola

Nakon detaljne istrage, policija je isključila mogućnost bilo kakvog kaznenog djela

PULA - U tijelu Martine Duras nije utvrđena prisutnost alkohola, droga, psihotropnih tvari ili njihovih metabolita, a nedvojbeno je utvrđeno da je počinila samoubojstvo udišući plin iz štednjaka, potvrdila je danas Policijska uprava istarska na izvanrednoj konferenciji za novinae.

Nakon detaljne istrage, policija je isključila mogućnost bilo kakvog kaznenog djela, pa tako i poticanja na samoubojstvo, o čemu se u zadnje vrijeme spekuliralo. Pregledom Martinine SMS i računalne korespodencije, nisu pronađene nikakve indicije da je bila izložena pritisku koji bi ju mogao nagnati na samoubojstvo.

Policija je na konferenciji pojasnila detalje oko Martinine smrti koji rasvjetljuju dio koji se odnosi na ispravnost plinskih instalacija. Naime, dojava o smrti stigla je 10. lipnja oko 12.15 sati, a prije i tijekom očevida u stanu u Ulici Sisplac osjetio se jak miris plina. U pomoć u očevidu pozvani su vještaci Centra "Ivan Vučetić", a detaljan pregled svih plinskih instalacija, uključujući i ventilaciju i dimnjak, otklonio je mogućnost bilo kakvog tehničkog kvara. Također, mjerenjima u mreži gradskog plina, kojim je opskrbljivan stan u kojem je Martina živjela, utvrđeno je koncentracija ugljičnog monoksida od 15 posto.

Već prvim pregledom mrtvozornika i patologa, na tijelu su pronađeni tragovi karakteristični za trovanje ugljičnim monoksidom, a taj uzrok smrti potvrdila je i obdukcija. Naime, u krvi je pronađen koncentracija karboksihemoglobina od 68 posto, što je smrtonosna doza za osobu srednje dobi i srednje razvijenosti.

Martina je, prema objašnjenu policije, otvorila plin na štednjaku i nad njime udisala sve dok nije izgubila svijest. To potvrđuje i položaj tijela koje je pronađeno u blizini štednjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:45