NOVI DETALJI

POZNATA PRVA ŽRTVA TRAGIČNE POMORSKE NESREĆE Gumenjak je vozio ugostitelj iz Dubrovnika otprije poznat policiji

Gumenjak na koji je naletio brod dubrovačke Lučke kapetanije ”Danče”
 Nikša Duper / CROPIX

U pomorskoj nesreći koja se dogodila u utorak navečer u Koločepskom kanalu, u sudaru broda Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjaka na kojem je bilo devet osoba, poginulo je dvoje ugostitelja iz jednog restorana na otoku Šipanu. Za pet osoba s gumenjaka još uvijek se traga, dok je dvoje ozlijeđeno, kako se neslužbeno doznaje.

Prema za sada neslužbenim informacijama, u nesreći oko 21,20 sati, poginuli su muškarac A.P., ujedno i vlasnik ugostiteljskog objekta, i djelatnica restorana J.K.

Vijesti.rtl.hr doznaju, također neslužbeno, da je ime poginulog Alen Perišić iz Dubrovnika, koji je i vozio čamac. Poginuli Alen Perišić, vlasnik ugostiteljskog objekta 'What’s Up?' otprije je poznat policiji. U svibnju 2015. bio je priveden u ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku, tijekom velike policijske akcije razbijanja međunarodnog 'lanca kokaina'. Više o razlozima njegovog uhićenja možete pročitati OVDJE.

U gumenjaku dužine šest metara koji se sudario sa službenim brodom Lučke kapetanije ''Danče'' bilo je ukupno devet osoba, svi hrvatski državljani. Dvije osobe koje su ozlijeđene, ali su preživjele su muškarci (1959.) i i (1964.) iz Rogotina i Kule Norinske. Oni su prevezeni u dubrovačku Opću bolnicu

''Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac 1959. godište koji je zadobio lakše ozljede i pušten je na kućno liječenje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prijelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno'', rekao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić.

Kako su noćas izvijestili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, teška pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je brod dubrovačke Lučke kapetanije ”Danče” bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila Lučke kapetanije Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije ”Mayday Relay’ prema svim sudionicima u pomorskom prometu.

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković otišao je jutros u Dubrovnik sa suradnicima, državnom tajnicom za more, Majom Markovčić Kostelac i pomoćnikom ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kapetanom Sinišom Orlićem, gdje se sastao s voditeljima potražnih timova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:11