OPSEŽNA POLICIJSKA AKCIJA

TKO SU OSOBE PALE U AKCIJI 'GLADIUS 3' Lijepa dilerica Ana natjerala dečka da zapali brod jer se htjela osvetiti bivšem

 Tonci Plazibat / CROPIX

Policija je u suradnji s USKOK-om u četvrtak ujutro uhitila nekoliko pripadnika skupine koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu. Iz skupine, koja navodno broji desetak članova, uhićeno je petero osumnjičenih.

Iza rešetaka su se našli stari policijski znanci: Ana Perović i Tomislav Zucalo, Damir Katanić, vlasnik izletničkog broda Jug na kojem su zaplijenjene tablete, Antonio Miljević, konobar u kafiću 'Whats Up?' te Alen Perišić, vlasnik kafića, koji je jutros pretresla policija.

Pretres kafića 'Whats Up?'(Foto: Toni Plazibat/CROPIX)

Ana Perović u ožujku 2009. proglašena je krivom za poticanje na počinjenje kaznenog djela. Naime, Perović je više puta nagovarala Roberta Rilovića da zapali brod 'Gospe od Karmena' kako bi se na taj način osvetila za prekid ljubavne veze s direktorom 'Adriane' Mariom Miljasom te prekid radnog odnosa s tom tvrtkom, za što je krivila Miljasa. Krivima za paljevinu turističkog izletničkog broda 'Gospe od Karmena' cavtatske tvrtke 'Adriana'proglašeni su krivima Robert Rilović (25) iz Konavala i Mario Buzuk (25) iz Čapljine (BiH). Rilović je osuđen na godinu i mjesec dana zatvora, Buzuk na dvije, a Perović na godinu i dva mjeseca zatvora.

- Ana Perović nas je poticala na palež 'Gospe od Karmena', broda Nike Miljasa kod kojeg je nekad radila i s čijim se sinom Marijem tada zabavljala. S Anom je poslije hodao moj najbolji prijatelj Robert Rilović, koji me s njom i upoznao - ispričao je tada Mario Buzuk, koji se nakon osam mjeseci skrivanja po Hercegovini predao hrvatskoj policiji.

Samo pola godine nakon što je momke nagovorila da zapale turistički brod, u rujnu 2009., Ana Perović ponovno je uhićena. Ovoga puta zbog sumnje da je potaknula Tomislava Zucala da zapali vozilo krim-inspektora Odjela za narkotike dubrovačke policije Luke Delije. Tada je Perović tvrdila da je optuženi Zucalo cijelu noć proveo s njom u stanu kod prijateljice, no DNA trag s navoja boce s benzinom pokazao je suprotno. Zucala se tada teretilo za izravno izvršenje, a Perović za poticanje na kazneno djelo.

Ana je tada tvrdila da je nevina te da joj policija 'pakira' cijeli slučaj zbog njoj poznatih intimnih detalja o Patriciji Deliji, supruzi inspektora Delije, s kojom je donedavno bila u prijateljskim odnosima, piše Dubrovački vjesnik . Uz to, Patricija Delija bila je svjedokinjom u, za javnost zatvorenom, kaznenom postupku protiv Ane Perović zbog paljenja broda 'Gospe od Karmena'.

Godinu dana kasnije, u listopadu 2010. godine, Zucalo je priveden u akciji ‘Pirana’, kada je pritvoren i tzv. dubrovački narko boss Dubravko Šekerija. Zucalo je uhićen zbog višestruke preprodaje heroina i kokaina, zbog čega je odležao tri godine u zatvoru. I vlasnik izletničkog broda Jug na kojem je skrivao drogu, Damir Katanić, već je osuđivan zbog prodaje opojnih droga, ali i pokušaja ubojstva te je već služio dugogodišnje zatvorske kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:25