BRUTALAN NAPAD

PREBIJENI STUDENT U INDUCIRANOJ JE KOMI Obitelj se moli za oporavak, jedan od osumnjičenih napadača sin je šefice šibenskog HZZO-a

Studenta su napadači najprije udarili šakom u glavu, a kad je pao na pod nastavili su ga 'cipelariti'
 CROPIX

Dvojicu 19-godišnjih mladića iz Šibenika, koji su u petak usred bijelog dana na Trgu Andrije Hebranga ispred studentske menze brutalno pretukli 19-godišnjeg studenta Luku Mihaljevića iz Drniša, u nedjelju oko 10 sati policija je privela Županijskom državnom odvjetništvu uz kaznenu prijavu kaznenog djela nanošenja osobito teških tjelesnih ozljeda.

Potvrdila nam je to Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, dodajući kako je za to kazneno djelo predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora. Tijekom dana Županijsko državno odvjetništvo trebalo bi nakon saslušanja predložiti hoće li protiv napadača biti određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana ili će biti pušteni da se brane sa slobode, a o tome će odluku donijeti istražni sudac.

Premda je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, postoji mogućnost da ŽDO ovo kazneno djelo prekvalificira u pokušaj ubojstva. No, prema zakonu moguće je da se napadačima sudi kao starijim maloljetnicima jer spadaju u kategoriju od 18 do 21 godine starosti, a to bi značilo i blažu kaznu za počinjeno kazneno djelo.

Kako smo već javljali, mladi student zadobio je teške ozljede glave i uspješno je operiran u KBC-u Split. Prema posljednjim informacijama, on se još uvijek nalazi u induciranoj komi, njegovo stanje je stabilno i izvan je životne opasnosti.

ISPOVIJEST KUHARICE KOJA JE POMOGLA PREMLAĆENOM STUDENTU 'Uzela sam mu glavu u krilo, bio je pri svijesti, ali ne zadugo...'

- Stanje mog sina i dalje je teško, ali ima pomaka na bolje. Molimo se Bogu i nadamo se najboljem. No, morate me razumjeti, ne bih davao više nikakve šire izjave za medije - kazao nam je Lukin otac Robert Mihaljević.

Premda Policija ne otkriva identitet 19-godišnjih napadača, saznali smo da je jedan od njih sin Anite Škugor-Kodžoman, ravnateljice Područnog ureda HZZO-a i HDZ-ove vijećnice u Gradskom vijeću Šibenika.

- Nažalost, to je istina, ali molim vas nemojte od ove tragedije praviti medijski spektakl. Ovo je tragedija za obitelj Mihaljević s kojom iskreno suosjećam, ali i tragedija za moju obitelj. Nesretna sam, ovo su najtužniji dani u mom životu, a moje želje i molitve u ovom trenutku samo su usmjerene prema Luki i njegovom uspješnom oporavku - kazala nam je vidno potresena Anita Škugor-Kodžoman.

Luku Mihaljevića, studenta šibenskog Veleučilišta, napadači su najprije udarili šakom u glavu, a kad je pao na pod nastavili su ga 'cipelariti'. Mladi Drnišanin zadobio je tešku ozljedu glave jer je pri padu glavom udario u betonsku podlogu. Nakon što mu je prva liječnička pomoć pružena na hitnom odjelu šibenske Opće bolnice, zbog teške ozljede glave život mu je bio ugrožen te je urgentno prebačen na daljnju liječničku obradu u Klinički bolnički centar Split.

Inače, nakon što su na bestijalni način pretukli mladića te ga ostavili da bespomoćno leži u lokvi krvi, napadači su pobjegli, ali su brzom intervencijom pronađeni i uhićeni. Pri tome je od velike pomoći policiji bio jedan građanin, stanar susjedne zgrade koji je iz svog automobila bio očevidac dijela ovog nemilog događaja. Uz korisne informacije koje je ovaj Šibenčanin dao policiji, već u petak navečer uhićen je jedan od napadača, a u subotu ujutro i njegov kompanjon.

Premda o motivima napada još nema službenih informacija, u šibenskim kuloarima može se čuti da se žrtva i napadači, inače po godinama vršnjaci, poznaju otprije i da je između njih navodno došlo do sukoba proteklog ljeta u Vodicama. Luka Mihaljević završio je Gimnaziju u Drnišu, a ove godine je upisao studij Turističkog menadžmenta na Veleučilištu u Šibeniku. Luku opisuju kao mirnog i samozatajnog mladića, omiljenog među prijateljima i poznanicima. U sklopu istrage policijski službenici posjetili su i šibensko Veleučilište te od dekanice Anite Grubišić zatražili kontakte od studenata koji bi mogli biti očevici ovog okrutnog napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:17