ZLOČINI NA PLITVICAMA

Priznala da je ubila susjedu, a zatim se izbola i izmislila napad na sebe

Plitvicka Jezera, 170110.Napad manijaka na Drazenu Grdjan.Tri dana nakon sto je nepoznati ubojica na smrt nozem izbo 69-godisnju Stanku Hinic u selu Rudanovac, mozda isti manijak napao je njezinu susjedu Drazenu Grdjan (41) te je u dvoristu njezine kuce pretukao i izbo ostrim predmetom nalik silu po ledjima i nogama. Na slici: Drazena pokazuje ozlijede.Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pušić / CROPIX

PLITVIČKA JEZERA - Dražena Grđan, 41-godišnja domaćica iz Rudanovaca, priznala je policijskim istražiteljima da je lažirala napad na sebe u subotu 16. siječnja nešto prije ponoći te je navodno priznala i ubojstvo susjede Stanke Hinić, a o svim detaljima vezanim za ubojstvo policija će javnost izvijestiti na tiskovnoj konferenciji u 17 sati u Gospiću.

Događaj je policiji Dražena Grđan prijavila točno dva dana nakon što je nožem na smrt izbodena njezina susjeda. Ličko-senjska policija, kako smo izvještavali, posljednjih dana bila je blizu razrješenja ovog kaznenog djela, a sumnja se svela na samo dvije osobe, samu Draženu Grđan te njoj očito blisku osobu koju je možda svojom lažnom prijavom nastojala zaštiti, odnosno njezinog supruga Zdravka.

Deset sati nakon famoznog napada, Dražena nam je na krevetu svoje sobe pokazivala rane koje joj je, tada nas je uvjeravala, zadao oštrim predmetom maskirani mlađahni napadač.

Bila je sasvim uvjerena da je bila žrtva ubojice susjede Stanke Hinić. Jednako tako, tvrdila je da nikako ne bi mogla prepoznati ubojicu jer je bio maskiran, nije znala čime su ubodi nastali, a nije mogla objasniti zašto njihova dva psa, kao i treći, susjedov, nisu zalajali na napadača.

Dala je naslutiti da bi ubojica susjede, odnosno njezin izmišljeni napadač mogla biti osoba sa strane. Ostavljala je dojam duboko traumatizirane osoba te se jedva pomicala na krevetu u spavaćoj sobi.

Suznih očiju pričala je kako joj je napadač prišao s leđa, povukao je za kosu, ispikao i potom hitro pobjegao preko susjedove ograde. Njegovi tragovi u snijegu nikad nisu pronađeni.

Kod pokojne Stanke često su dolazili, posuđivali bi novac, a njezin sin Miloš popravljao je Zdravkov automobil.

Zanimljivo je također da susjedi nisu čuli lavež psa Mede pokojne Stanke, iako je ubojica u dvorište ušao pokraj njegova boksa, što daje naslutiti da je životinja ubojicu često viđala.

Policija od prvog dana nije isključivala povezanost dva događaja koji su uznemirili pitomo selo naslonjeno na Plitvička jezera, ali nas je glasnogovornica PU ličko-senjske Kristina Maoduš, potvrđujući Draženinu prijavu, upozorila kako će prvo provjeriti vjerodostojnost same njezine prijave.

Posljednja događanja na području Rudanovca uznemirila su mještane koji su se počeli zaključavati lokotima i spavati sa sjekirama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 20:52