PONOVNO ODGOĐENO SUĐENJE DRAŽENI GRĐAN

Ubojica s Plitvica mogla bi biti oslobođena jer je policija ‘sfušala’ očevid

KARLOVAC - Nakon što je prva rasprava na Županijskom sudu u Karlovcu, na kojemu se sudi Draženi Grđan (43) da je iz koristoljublja na smrt izbola nožem susjedu Stanku Hinić u plitvičkom selu Rudanovac, odgođena zbog propusta Državnog odvjetništva iz Gospića, jučerašnja je rasprava odgođena zbog još većeg propusta koreničkih policajaca.

Muž doveden iz pritvora

Na prethodnoj je raspravi, naime, utvrđeno da su gospićki državni odvjetnici, koji su pripremali spis, zaboravili u njega uvrstiti nalaz vještaka na ključnom i jedinom materijalnom dokazu koji ubojicu povezuje sa žrtvom - njezinoj crnoj kožnoj jakni, a na današnjoj se pokazalo da su policajci ključni dokaz izuzeli nelegalno.

Sudski vještak Marko Krešimir Abramović uočio je da na lijevom rukavu te na prsištu sporne jakne Dražene Grđan postoje brisotine krvi te pomoću DNK analize nedvojbeno utvrdio da je riječ o krvi ubijene starice, ali reagirao je Draženin odvjetnik po službenoj dužnosti Davor Bartolac.

- Obrana smatra da su zapisnik očevida i zapisnik o pretresu stana i prostorija napravljeni nezakonito. Naime, policajci Policijske postaje Korenica Josip Matanić, Mile Mesić, Oliver Kostelac i Fabijan Burić već su se nalazili u kući i obavljali očevid kad je policajac Branko Jurković doveo iz pritvora vlasnika kuće Zdravka Grđana, Draženina supruga.

Zdravka Grđana su, dolaskom na lice mjesta, policajci zatražili da pronađe svjedoke kako bi se formalno sastavio zapisnik. Nakon okončanja pretrage svjedocima Željku i Andrijani Trauber naloženo je da ga potpišu, a nisu upozoreni na zakonske mogućnosti prigovora - rekao je odvjetnik Bartolac te predložio sve te aktere za svjedoke na sljedećoj raspravi.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE UTISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:12