ZLOČIN STAR 22 GODINE

RATNI ZLOČIN IZ 1991. Uhićen zapovjednik srpske vojske koji je naredio ubojstvo starca

Osumnjičeni zapovijednik je naredio ubojstvo zarobljenog 83-godišnjeg civila, a nakon čega ga je 56-godišnji pripadnik njegovog voda pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio
Zadar, 110809.Danas u 18 sati priveden je svodnik P.S. (48) zbog medjunarodne prostitucije. Istraga je u tijeku pa se pojedinosti jos ne znaju.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

KARLOVAC - Karlovačka policije razriješila je kazneno djelo ratnog zločina počinjenog početkom listopada 1991. godine koji se zbio u naselju Kablar nedaleko Karlovca .

Za ubojstvo 83-godišnjeg starca odgovornim drže 58-godišnjaka, u to vrijeme zapovjednika voda čete teritorijalne obrane tzv. "SAO Krajine", te dvije godine mlađeg vojnika kojemu je zapovijedao.

Osumnjičeni zapovijednik je na tada privremeno okupiranom području Karlovačke županije naredio ubojstvo zarobljenog 83-godišnjeg civila, a nakon čega ga je 56-godišnji pripadnik njegovog voda pucanjem iz vatrenog oružja i usmrtio - propćili su iz PU karlovačke dodajući da je protiv njih Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci proslijeđeno posebno izvješće.

Ujedno, navodi policija, 58-godišnjak je 9. listopada 2013. godine uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a zatim doveden i na Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, dok je 56-godišnjak nedostupan državnim tijelima Republike Hrvatske i za njim je raspisana potraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:01