EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Spektakularni pokušaj bijega: Srpski kriminalac skočio kroz prozor suda na Zrinjevcu

 CROPIX

ZAGREB - Srbijanski kriminalac Saša Marijančević (32) kojega je zagrebačka policija u petak uhitila zbog krađe automobila u Novom Zagrebu, izveo je danas oko 11 sati zaista spektakularni pokušaj bijega iz zgrade Županijskoga suda na Zrinjevcu, u samom gradskome centru, gdje je bio dovoden zajedno sa Antom V. zbog odlučivanja o istražnome zatvoru.

Marijančević je, doslovno pokušao pobjeći sa samoga salušanja pred istražnim sucem Krešimirom Devčićem i pritom je skoro uspio. Naime, od nekuda je izvadio sprej sa suzavcem kojega je uspio po svemu sudeći prokrijumčariti kroz sve dotadašnje kontrole.

Njime je pošpricao pravosudnoga policajca te pred zaprepaštenim sucem, i zamjenicom Općinskog tužitelja i svojim odvjetnicima počeo vikati „Imam bombu. Bacit ću bombu.“, zatim se zatrčao prema prozoru otvorio jedan prozor, dok nije uspio otvoriti vanjsko staklo,koje je zatim razbio te se provukao kroz usko okno pritom se dobro isjekavši na krhotine stakla. Provukavši se kroz prozor doskočio je na ulicu ispred suda gdje su mu je od pada ispala najprije jedna a zatim druga cipela budući su mu policajci već ranije skinuli vezice sa njih. Zatrčao se prema Željezničkom kolodvoru u smjeru juga, no ubrzo ga je uhitila patrola temeljne policija te ga vratila na sud.

Marjančević je pritom opsovao i pljunuo jednoga od policajca rekavši mu „Šta me j...beš.Daj mi moje cipele“, a vidjevši da ga snimamo samo se smješkao u kameru. Nakon što je ponovno vraćen na sud, pozvana je i hitna pomoć koja je došla nakon 20-tak minuta kako bi ga previla jer je od posjekotina obilno krvario. Ubrzo je pod policijskom pratnjom prevezen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj. Na koji je način Marjančević uspio unijeti sprej u sudnicu još uvijek se utvrđuje budući je on uhićen u petak poslijepodne, te je odmah pretražen. Nakon toga je prošao pretragu kod dovođenja pritvorskom nadzorniku, saslušanja na Državnom odvjetništvu te je zaprimljen na sud.

Međutim, čitavo to vrijeme nitko nije pronašao sprej. Također po svemu sudeći nisu poduzete niti neke posebne mjere premda su postojale sumnje kako je Marjančević opasan kriminalac sklon bijegu. Naime, ovo mu nije prvi takav pokušaj. 2009. Na indentičan način je skočio s drugog kata suda u Beogradu gdje je bio doveden također zbog krađe automobila.Nekoliko puta prije toga je pokušavao pobjeći i iz zatvora u Požarevcu gdje je služio kaznu zbog oružanih pljački, ali su ga tamo uvijek hvatali. Nakon bijega u Beogradu ubrzo je uhićen, no prije pola godine uspio je pobjeći iz zatvora u Subotici i od tada mu se gubi trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:55