UBOJSTVO U DISKOTECI

UBOJICA POLICAJCA IZRUČEN HRVATSKOJ ‘Odslužit ću kaznu i vratiti se na Tahiti’

Policajci koji su došli po mene noćili su u najskupljem hotelu gdje soba stoji 300 dolara na noć, kaže Kulić

Vratit ću se brzo i zauvijek! - poručio je odbjegli osuđeni ubojica Predrag Kulić (57) svojoj partnerici Đani i prijateljima u Francuskoj Polineziji večer prije izručenja Hrvatskoj dok im je pripremao rožatu.

Kulić je prošle srijede u 8 sati po južnopacifičkom vremenu izručen Hrvatskoj temeljem europskog uhidbenog naloga jer je prekršio obveze uvjetnog otpusta dok je služio robiju za ubojstvo policajca u hvarskoj diskoteci. Tako će narednih 11 mjeseci i 27 dana egzotični život zamijeniti ćelijom zatvora na splitskim Bilicama jer pravosudna tijela nisu uvažila njegovu računicu oko datuma isteka zatvorske kazne.

On tvrdi da mu je zadnji datum kazne, s obzirom na niz objedinjenih drugih kazni, bio 17. lipnja 2013., no splitski Županijski sud smatra da je kraj kazne trebao biti tri mjeseca kasnije. Sedam odsluženih mjeseci uvjetnog otpusta mu se poništavaju pa ga krivi izračun košta cjelokupnog jednogodišnjeg uvjetnog otpusta koji je u Lepoglavi dobio kao uzoran kuhar.

Na njegova će pleća, kako doznajemo, pasti i troškovi postupka izručenja - avionskih karata za četiri policajca i njega samoga, kao i hotelski smještaj policajaca u resortu. Kad smo ga kontaktirali 12. svibnja, dva dana prije izručenja, Kulić kao da je naslućivao i taj ekstra trošak.

- Svi su u čudu što su dečki za sebe uzeli najskuplji hotel Intercontinental, da si mogu malo doživjeti Tahiti tri dana. Pa to je hotel gdje cijena za noć po sobi minimalno stoji 300 američkih dolara bez hrane, a uz aerodrom gdje će biti izručenje, ima pet hotela poput Tahiti airport motela gdje su četiri noćenja oko 60 dolara - pojašnjava.

Kulić je služio 13 godina robije, a u rujnu 2012. pušten je na uvjetnu slobodu. S partnericom Đanom, bivšom šeficom hvarske ispostave Lučke kapetanije, na jedrilici se otisnuo u svijet. Iz MUP-a nam nisu odgovorili na upit koliko je koštala operacija Kulićeva izručenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:56