ŠVEDSKI FRITZL

UGLEDNI LIJEČNIK RASKRINKAN KAO MONSTRUM Ženu omamio jagodama prelivenima drogom pa je bacio u tamnicu u kojoj ju je kanio silovati godinama

 švedska policija

Švedski liječnik optužen je za otmicu, drogiranje i silovanje žene koju je gotovo tjedan dana držao zatočenu u bunkeru nalik tamnici, prenosi Independent .

Žena u tridesetim godinama oteta je iz svojeg doma u Stockholmu nakon što je bila drogirana jagodama prelivenima rofinolom.

Nakon toga odvedena je u 650 kilometara udaljen bunker u Kristianstadu gdje je držana u zatočeništvu šest dana.

Švedske novine Aftonbladet javile su da je otmičar tijekom putovanja autom koristio dvije gumene maske koje je kasnije pronašla policija.

Liječnik, čije ime nije objavljeno, namjeravao je žrtvu držati zatočenom 'nekoliko godina' u baš za tu namjenu izgrađenom bunkeru za kojega je, pretpostavlja se, počeo graditi prije pet godina.

Tijekom šest dana zatočeništva žena je napadana, drogirana i prisiljavana da uzima kontracepcijske tablete, a čitav slučaj vrlo je nalik onome austrijskog silovatelja Josefa Fritzla koji je uhićen 2008. nakon što je vlastitu kćer držao zatočenu više od 24 godine u podrumu svoje kuće.

Čitav slučaj izašao je na vidjelo nakon što je napadač shvatio da policija traga za žrtvom pa ju je 19. rujna odveo do policijske postaje te ju je natjerao da kaže kako je dobro.

Međutim, policija je posumnjala i dodatno ispitivala ženu, nakon čega im je ona ispričala sve detalje otmice što je pak rezultiralo uhićenjem liječnika.

Policija je u tamnici pronašla kondome i ostatke jagoda prelivenih drogom te šprice i pištolj. Muškarac je priznao da je drogirao i zatočio ženu, ali opovrgnuo je da ju je i silovao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:27