SULUDI NAPAD

Ugostitelj bacio bengalku na plažu i ozlijedio kupačicu

“Mladić kraj auta mi je rekao da ću dobiti metak u čelo”, ispričala je prijateljica opečene djevojke na sudu
 Google Maps / HANZA MEDIA

Zbog bengalke koju je bacio prije točno deset godina na kupalištu u Srimi ispred kafića Marcellino, čime je počinjeno kazneno djelo protiv opće sigurnosti, u ponovljenom postupku na Općinskom kaznenom sudu u Šibeniku nepravomoćno je na šest mjeseci zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje osuđen trogirski ugostitelj Joško Š. (45).

Prema optužnici šibenskog tužiteljstva, incident datira od 31. srpnja 2006. kad je oko 17.15 sati aktiviranu bengalku Joško Š. bacio na plažu koja je vrvjela kupačima. Iako je bio svjestan da signalna baklja može nekog ozlijediti, njega to nije bilo brige pa je baklja pala u neposrednu blizinu turistice Katarine M. i opekla je po gležnju lijeve noge. Optuženi ugostitelj tvrdio je pak da nije kriv.

Poricao djelo

- To što mi se stavlja na teret nisam počinio. Nije mi poznato ni zašto bi me oštećena Katarina M. za to isto teretila jer ja nju ne poznajem. Ne sjećam se ni gdje sam bio 31. srpnja 2006. pa stoga ne mogu reći jesam li bio na Srimi kad je to bilo. Naglašavam da to sigurno ne bi počinio. U prolazu sam se znao zaustaviti u Srimi dok mi je otac bio živ, i to do 1993., a nakon toga u Srimu nisam odlazio.

Čak ne znam gdje se nalazi Marcellino niti sam se kupao na toj plaži, a kamoli da bi bengalku držao u rukama. Nekad sam znao unajmiti vozilo kod rent-a-cara, a kobnog datuma koristio sam svoj Audi splitskih oznaka. No ne sjećam se jesam li ga vozio je ili netko drugi - govorio je pred istražnim sucem, a onda i na suđenju osumnjičeni Joško Š.

Sporni Audi

Da je njegov sivi Audi bio na poprištu događaja potvrđuje i niz iskaza svjedoka od kojih su neki policajcima koji su došli na poziv u Srimu predali papirić na kojem su zapisali registarske oznake odbjeglog vozila.

- Pri provođenju policijskih izvida tijekom očevida odmah smo imali podatke o marki i registraciji vozila te o opisu počinitelja koji je specifičan po svom izgledu - posvjedočio je jedan od policajaca.

Dok je na plaži ležala i rješavala križaljku, prisjetila se “bengalskog napada” i ozlijeđena Katarina M.

- Uočila sam sivi Audi preko puta Marcellina. Dvojica mladića otvorila su gepek, zapalila bengalku i bacila ju u mom pravcu. Zadobila sam opekline pa sam otišla u more ublažiti bol. Okrenula sam se te uočila jednog mladića kako sjedi u autu, a drugi mi je nešto dobacio. Prijateljica Marina s kojom sam bila raširila je ruke i rekla im: ‘Što to radite?’ Na to su oni nešto rekli, ali ne znam što. Bengalku je bacio mladić koji je poslije sjeo na mjesto vozača - prisjetila se Katarina M. Detaljniji opis dala je Marina H., koja je “čula da se nešto kotrlja i potom vidjela predmet kako gori i ide prema njima”.

- Katarina se bacila u stranu preko mene, ali joj je bengalka svejedno zahvatila nogu. Otrčala je u more, a ja sam se obratila mladiću kraj auta koji mi je rekao da ću dobiti metak u čelo. Mislim da on nije bacio bengalku iako nisam vidjela sam čin bacanja - opisala je svjedokinja Marina H.

Više svjedoka

Mladen P., muškarac koji je u vrijeme incidenta bio na katu kuće iznad lokala, prisjetio se dvojice gostiju koji su pijani galamili te da je jedan od njih šepao. Pri određivanju visine sudske sankcije, Jošku Š. kao olakotna okolnost uzet je u obzir protok vremena od 10 godina te njegovo zdravstveno stanje i ranija neosuđivanost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:58