DOLIJAO

UHIĆEN NASILNI HRVAT KOJI JE DAVIO DJEČAKA U MILANU Agresivni Daniel zaskočio školarca na autobusnoj stanici: 'Daj mi taj iPhone 7!'

 Tom Dubravec / CROPIX

Zbog iPhonea 7 kojim se igrao dok je sjedeći na klupici autobusne postaje čekao prijevoz na križanju trga Lodi i istoimene avenije u Milanu prije tri tjedna, 14-godišnji milanski dječak zamalo je izgubio glavu kada ga je 30-godišnji Hrvat Daniel Š. krenuo gušiti ne bi li mu oteo skupocjeni pametni telefon.

Dječaka je uhvatio za vrat te ga tako podigao i držao u zraku jednom rukom dok mu je drugom pokušavao uzeti mobitel. Događaj se zbio u pola bijela dana, oko 13.30 sati, na lokaciji koja je vrvjela ljudima. U okršaju s Hrvatom željnog tuđe moderne tehnologije, talijanski školarac je zadobio trzaj vrata i, srećom, lakše ozljede koje su mu sanirane u obližnjoj klinici De Marchi, a Daniela su uhitili su karabinijeri, i to jedan od šefova postaje Vigentino, načelnik Antonio Falivene.

Naime, policijska ophodnja bila je stotinjak metara dalje pa su vrlo brzo uočili komešanje na tom križanju. Karabinijeri su napadača uhvatili i bacili na tlo kao da je, pričaju svjedoci, bio plišana lutka. Talijanskim istražiteljima dosad nije bio poznat po kaznenim djelima, a u Italiju je došao prije dva mjeseca. Načelnik Falivene ostao je zaprepašten količinom bijesa koja je izbijala iz Hrvata dok je dječaka davio ne bi li mu ukrao iPhone 7.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:57