POTVRĐENO

Uhićen sin HDZ-ovog gradonačelnika i zastupnika: Bušio gume policajcu, prijetio njegovoj djevojci...

Osim prijetnji, policajcu je i probušio gume na osobnom automobilu te mu time pričinio materijalnu štetu od 160 eura

Josip Begonja

 Niksa Stipanicev/CROPIX

Šibenska policija dovršila je istragu protiv muškarca iz Drniša (28) kojeg tereti za prijetnju i oštećenje tuđe stvari na štetu 31-godišnjaka i 27-godišnjakinje, neslužbeno, radi se o Marku Begonji, sinu HDZ-ova gradonačelnika Drniša, a prijetio je policajcu i njegovoj djevojci.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 7. srpnja u Drnišu, zbog ranije netrpeljivosti prijetio 31-godišnjaku i 27-godišnjakinji što je kod njih izazvalo strah i bojazan za osobnu sigurnost. Osim toga, dva je dana prije 31-godišnjaku probušio gume na osobnom automobilu i pričinivši mu materijalnu štetu od 160 eura, izvijestila je u srijedu PU šibensko-kninska ne otkrivajući identitet osumnjičenog.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, potvrdili su iz šibenske policije.

Index je za komentar kontaktirao gradonačelnika Drniša i saborskog zastupnika HDZ-a, Josipa Begonju.

"Bilo je remećenje javnog reda i mira između mog sina i s druge strane policajca i njegove djevojke, supruge. To je u postupku rješavanja. Pravna država će djelovati. On ima 28 godina, a tko je napravio prekršaj, mora odgovarati, neovisno o tome čiji je sin. Da, to je isti policajac, bila je prije godinu dana ista stvar. Postupak traje i bilo što da kažem može utjecati, pa evo... On čeka postupak i to je sve što sad mogu reći na tu temu", izjavio je Josip Begonja.

Inače, sin gradonačelnika i prošloga travnja prijetio je dvojici policijskih službenika putem poruka jer je bio nezadovoljan njihovim postupanjem prema njemu, a kako je pisao portal Šibenski, prijetio je i njihovim djevojkama. Navodno je tad bio problem u tome što su ga policajci, otprilike njegovih godina, zaustavili na ulici te ga htjeli pretresti zbog sumnji da posjeduje ilegalne predmete pa su mu, kako je tvrdio, rekli da se skine. Begonja je to navodno shvatio kao ponižavanje i počeo je, između ostaloga, spominjati svoj spolni organ i djevojke dvojice policajaca te im prijetiti.

Njegov otac lani je rekao kako ne bi intervenirao za svog sina da ga je to tražio.

"Hipotetski, čak i da me zvao i to tražio, budite uvjereni da ja to ne bih napravio. Zakon je zakon i mora ga poštovati tko god to bio, pa da je i moj i bilo čiji sin. Moj sin je svoj čovjek, živimo u istom gradu, ali ne na istoj adresi. Zvao me i rekao mi da su ga dva policajca PP Drniš pretresali i to, po njegovim riječima, na ‘slobodniji način‘", rekao je tad HDZ-ov gradonačelnik.

"Da, spominjao je, kad me pitate, skidanje odjeće, a je li to bilo zakonito postupanje, ne mogu govoriti, jer ne znam sve detalje. Po njemu je njegov krimen to što je verbalno uvrijedio njih i njihove djevojke, a to je napravio u afektu. Je li to bio afekt ili ne, ne znam, a ponavljam, nisam ni sudac ni policajac da bih znao ishod postupka koji je u tijeku", dodao je.

"Osobno ne znam je li s tim policijskim službenicima i prije imao bilo kakvih problema, vuče li se njihov odnos od prije, to znaju on i oni. Meni o tome nije nikad pričao", rekao je lani drniški gradonačelnik za portal Šibenski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:46