POZNAT I MOTIV?

Uvredljivi grafiti protiv splitskog gradonačelnika na nekoliko mjesta u gradu: ‘Opara, izdajico‘

Splitska policija kaže da su rano jutros dobili dojavu da su uvredljivi grafiti ispisani na zgradi gradske uprave
 Vojko Basic/Cropix

Na zgradi splitske Gradske uprave, ali i na još nekim zgradama u centru grada ispisani su grafiti neprimjerenog i uvredljivog sadržaja upućeni gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari.

Na zidu zgrada na Banovini i u Sinjskoj ulici napisano je crnim sprejem "Opara izdajico", "HNS" koji je prekrižen, "Dotakao si dno, želimo ti zlo", "Hrvatska uvik mafija nikad" i "Opara odlazi".

Splitska policija kaže da su rano jutros dobili dojavu da su uvredljivi grafiti ispisani na zgradi gradske uprave, Splićanima poznatije kao zgrada Banovine.

image
Vojko Basic/Cropix

"Odmah nakon dojave naši su službenici izašli na teren i evidentirali događaj te poduzimamo izvide kako bi došli do počinitelja", kazala je Sanja Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Dodala je da su doznali kako su grafiti napisani i na jednoj gimnaziji u središtu grada, no dok su policajci došli do tamo grafit je već bio prebojan.

image
Vojko Basic/Cropix

Motiv, ali nikako ne i opravdanje za ove grafite mogao bi biti bijes naših sugrađana zbog toga što je Krstulović Opara dao zeleno svjetlo da se na Poljudu odigra utakmica Hrvatska-Portugal.

Svjedoči o tome grafit 'drugi put si nas izdao' budući da je negodovanja bilo i zbog utakmice Hrvatska-Mađarska koja se na Poljudu odigrala proteklog listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 07:21