TRAŽI SE KRIVAC

Vozač prevrnutog autobusa izbjegavao jureći kamion?

Teško stradaloj učiteljici noćas je amputirana podlaktica, a u bolnici je zadržano 20-ero djece
 Danijel Tuškan/Cropix

KARLOVAC - Svi ozlijeđeni u sinoćnjem prevrtanju autobusa na plitvičkoj cesti u mjestu Veljun zbrinuti su tijekom noći u karlovačkoj Općoj bolnici gdje su kiruški operativni zahvati trajali do ranih jutarnjih sati.

- Zaprimili smo ukupno 40 ozlijeđenih iz prometne nesreće školskog autobusa, od kojih je petero odraslih dok svi ostali bili desetogodišnja djeca. Na liječenju smo zadržali 20-ero djece i dvoje odraslih i svi su oni tijekom noćnih sati kiruški zbrinuti, stabilno su i van životne opasnosti. Ukupno je pet osoba, od kojih dvoje djece, dopremljeno s teškim tjelesnim ozljedama, dok se stanje učiteljice koja je najteže stradala tijekom noći stabiliziralo. Nakon prve jutarnje vizite konzilij liječnika odlučio je da svi zadržani na liječenju do daljnjega ostaju u bolnici - rekao nam je dr. Nedjeljko Strikić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac.

Učiteljici je amputirana podlaktica koja joj je bila prignječena u prevrnutom autobusu zbog čega je izgubila puno krvi.

Doznajemo da je s ranjenom djecom i nastavnicima u karlovačku bolnicu u utorak navečer dopremljen i vozač autobusa, 38-godišnjak iz Sesveta, koji je u nesreći zadobio lakše ozljede glave te je nakon ukazane liječničke pomoći otpušten na kućnu njegu.

Policija je priopćila da je vozač alkotestiran i da kod njega nije utvrđen stupanj alkoholiziranosti, no točan uzrok nesreće još nije poznat.

Autobus je izuzet u sklopu očevida kako bi se nad njim provelo vještačenje. Po hodnicima karlovačke bolnice, podsjećamo, roditelji ranjenjenih učenika u utorak navečer su prepričavali kako je, po pričanju njihove djece, tik prije prevrtanja autobusa pred njih u oštrom zavoju navodno izlezio kamion koji se kretao prema Slunju.

Vozač je, prema toj neslužbenoj verziji događaja, u pokušaju da izbjegne izravni sudar skrenuo udesno što je bilo kobno. Na zemljanoj izbočini pored ceste izgubio je kontrolu nad vozilom, prednjim desnim krajem autobusa zakačio zaštitnu ogradu te se prevrnuo na lijevi bok

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:26