ŠOKANTNA ISPOVIJEST MLADIĆA IZ ŽUPANJE

ZAŠTO JE DOBIO BATINE? 'Policajci su me iz čista mira pretukli u noćnom klubu'

Pitali su me: ‘Što ti hoćeš?’ Rekao sam da hoću na WC. Onda me jedan od njih udario šakom, kaže mladić
 Vlado Kos/Cropix

ŽUPANJA - Igor Zečević (23) iz Županje tvrdi da su ga tri županjska policajca u civilu pretukla 19. siječnja ove godine oko 2.30 sati u noćnom klubu No.1. Dobio je nekoliko udaraca u glavu, prsni koš i desnu natkoljenicu.

- Napali su me u WC-u iz čista mira. Krenuo sam unutra i vidio jednog dečka, svoju prijateljicu i ta tri policajca kada me jedan od njih pitao: ‘Što ti hoćeš?’. Odgovorio sam da samo hoću na WC i pitao ih zašto je to problem. Jedan od njih onda me udario šakom u glavu, dok me drugi bacio na pod i onda su me udarali rukama i nogama.

Pretukli i prijatelja

Mislim da su bili vidno pod utjecajem alkohola - ispričao je Igor, pokazujući ozljedu na desnoj strani prsnog koša koju je, kaže, dobio od policajaca u civilu. Spasio ga je dolazak prijatelja Zorana M. koji se pojavio u hodniku pa je uspio pobjeći, a onda je, kaže, batina dobio i Zoran.

- Nakon toga u hodnik je ušao i Tomo V., zaštitar u klubu, koji je jednog policajca uhvatio s leđa, a kada mu je ovaj rekao da je policajac, Tomo mu je odgovorio da bi onda trebao praviti red, a ne nered. Zaštitar ih je sve izbacio van - prepričao je Igor.

Vlado Kos/Cropix

Foto: Vlado Kos/Cropix

Onda su u lokal, na poziv trojice policajaca u civilu, došli njihovi kolege koji su bili u službi. Policija je privela Zorana M. i Tomu V. te su protiv njih podignute kaznene prijave zbog napada na službenu osobu. Igor je otišao kući. Kaže da je bio u šoku i uplašen zbog svega što mu se dogodilo. Liječničku pomoć zbog sve jačih bolova koje je osjećao potražio je u nedjelju navečer na Hitnoj pomoći u Županji, odakle je upućen u Opću županijsku bolnicu u Vinkovce.

- Trenutno sam na bolovanju. Još imam problema s ravnotežom. Ovo nije prvi put da ti isti policajci provode silu i do sada protiv njih ništa nije poduzeto.

Pokrenut postupak

Strah me i zbog onoga što se prošle godine dogodilo Marku Azapoviću, a navodno je jedan od ovih koji su mene tukli sudjelovao i u premlaćivanju Marka. Želim da se tome već jednom stane nakraj - kaže Zečević koji je policiji poslao pritužbu na ponašanje trojice službenika. - Na temelju onoga što je objavljeno na društvenim mrežama pokrenuli smo postupak utvrđivanja svih navoda. Pošto sve ispitamo izvijestit ćemo DORH. Kad je riječ o policijskom postupanju u noćnom klubu, dvije su osobe privedene i oba su slučaja proslijeđena DORH-u. U toj priči ne spominje se 23-godišnjak iz Županje - rekao je Domagoj Džigumović iz vukovarske policije.

Napali su ga policajci iz slučaja smrti Torcidaša?

Nakon smrti 19-godišnjeg Marka Azapovića 21. travnja 2013. u Županji svi pušu na hladno. Azapovićeva obitelj optužila je policiju da je Marko umro od posljedica policijskog premlaćivanja koje je, kako su rekli, doživio mjesec dana ranije, 18. ožujka. Ta je priča digla na noge cijelu Hrvatsku, osobito navijačke skupine, jer je Marko bio pripadnik Torcide, pa je slučaj dobio dodatnu konotaciju sukoba na relaciji navijači - policija. Iako je Markova obitelj tražila kažnjavanje policajaca za koje su sumnjali da su prouzročili smrt, ništa se nije dogodilo, jer su rezultati toksikološke analize pokazali da je smrt nastupila kao posljedica predoziranja četverostrukom dozom Tramadola, jakog lijeka protiv bolova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 01:22