PREMLAĆEN ZORAN MARIJAN

VlasnikuThe Movie Puba ispredlokala napadači izbili zube

Neki su me dečki fizički napali i izbili mi zube - kratko je liječnicima i policajcima rekao Zoran Marijan (50), vlasnik kultnog zagrebačkog The Movie Puba, nakon što su ga prije tjedan dana brutalno pretukli usred bijela dana ispred njegova lokala na zagrebačkoj Savskoj cesti.

Dvojica napadača okomila su se šakama na poduzetnika malo prije 11 sati te su ga bez puno priče nekoliko puta divljački izudarali po glavi. Nakon što su se iživjeli, otrčali su u nepoznato, izgubivši se u gradskoj vrevi, a premlaćeni poduzetnik šokiran i u bolovima otišao je prvo kući, a potom je potražio pomoć u bolnici na Svetom Duhu.

Loše poslovanje tvrtki

Marijanu su utvrđene teške ozljede, a u slučaj se umiješala i policija kojoj je poduzetnik dao tek šturi opis fantomskih divljaka. Obojica napadača su srednjih godina, jedan je bio suhonjav, a drugi malo jači. U tijeku je i pregled snimki nadzornih kamera na okolnim zgradama kako bi se rekonstruirao tijek bijega i što prije ušlo u trag nepoznatim počiniteljima. Pretpostavlja se da su danima pratili njegovo kretanje i navike jer su ga pričekali nakon izlaska iz vozila, koje je parkirao na obližnjem parkiralištu, te se uputio prema ulaznim vratima The Movie Puba.

Zoran Marijan dosad nije prijavljivao nikakve prijetnje, a kome je “stao na žulj” policija intenzivno istražuje. Upućeni u slučaj kažu da bi motiva moglo biti nekoliko, od poveznica s biznisom njegove tvrtke, kao i onih u kojima je samo direktor, član uprave ili član društva, a koje su, ako je suditi prema poslovanju, u velikim gubicima i s blokiranim računima. Postavlja se pitanje je li ikome ostao dužan pa je taj, s obzirom na to da Marijan napadače nije prepoznao, platio da ga premlate i upozore, ili je pak problem povezan s lošim međuljudskim odnosom s pojedincem.

Inspekcijski nadzor

Inače, Marijanov je lokal svojedobno završio u rubrici “vjerovali ili ne” kada je inspekcija utvrdila da se u njemu, uz konzumaciju pića, svaka kockica leda naplaćuje dvije lipe, što je zapravo prodaja leda na crno, jer i led mora biti u cjeniku, a cijena ovjerena kod nadležnih institucija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:25