NASILNICI

MUP TRAŽI POMOĆ GRAĐANA 'Ovo su napadači koji su izbili zube i pretukli vlasnika 'Movie puba'! Znate li ih?'

 MUP

ZAGREB - Nepunih šest mjeseci prošlo je od brutalnog premlaćivanja Zorana Marijana (51), vlasnika kultnog tematskog 'The Movie Puba' na zagrebačkoj Savskoj cesti, a nakon više desetaka obavljenih obavijesnih razgovora vidjevši da se mozaik nikako ne može posložiti, policija se za pomoć obratila i građanima!

Dvojica muškaraca sa fotografija su 2.prosinca oko 10,50 sati, bez puno priče, u sačekuši šakama napali ugostitelja. Divljački su ga izudarali po glavi pritom mu izbivši nekoliko zuba. Otrčali su u gradsku vrevu a zakrvavljeni poduzetnik odvezao se kući odakle je otišao potražiti pomoć u KBC Sveti Duh.

- Neki dečki su me fizički napali i izbili mi zube - rekao je tada Zoran Marijan doktorima koji su odmah alarmirali i policiju. Prema opisu koji je dao policiji, ali i temeljem snimki nadzornih kamera, jedan napadač je star oko 30 godina, visine 170 cm, jače tjelesne građe, crne kratke kose i bio je odjeven u crnu jaknu i plave traperice. Njegov kompanjon je bio viši za otprilike pet centimetara, par godina mlađi, slabije tjelesne građe i obrijane glave, a u vrijeme fizičkog obračuna nosio je jaknu bež boje, crne hlače i bijele tenisice.

Pretpostavlja se da su napadači danima pratili njegove kretnje i navike jer su ga pričekali po izlasku iz vozila koje je parkirao na obližnjem parkiralištu i uputio se prema ulazu u The Movie Pub.

Do datuma obračuna Marijan nije prijavljivao nikakve prijetnje, a kome je 'stao na žulj' policija ne prestaje istraživati. Upućeni u slučaj kažu, da bi motiva moglo biti nekoliko počevši od poveznica sa poslovanjem njegove tvrtke kao i onih u kojima je 'samo' direktor, član uprave ili član društva, a koje su, ako je suditi prema poslovanju, u velikim gubicima i sa blokiranim računima. Postavlja se pitanje je li ikome ostao dužan pa je taj netko, obzirom da napadače nije prepoznao, platio da ga se premlati i upozori na nešto, ili je, pak problem (po)vezan sa lošim međuljudskim odnosom sa pojedincem.

Inače, svojevremeno je Marijanov lokal završio u rubrici 'vjerovali ili ne' kada je tijekom inspekcijskog nadzora utvrđeno da se u njemu, uz konzumaciju pića, svaka kockica leda naplaćuje dvije lipe što je zapravo prodaja leda na crno jer i led mora biti zaveden u cjeniku i ovjeren kod nadležnih institucija.

Kako god bilo, policija apelira na građane ako posjeduju bilo kakve korisne informacije o samom događaju ili, pak, prepoznaju osobe sa fotografija, neka se jave u najbližu policijsku postaju, na telefon 192 ili na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:44