OPERACIJA HVATANJA IZVEDENA NA PREPUNOM JEZERU

Zatvorenik pobjegao iz Remetinca, nakon pet mjeseci uhićen u šetnji na Jarunu

 Mario Todorić/CROPIX

ZAGREB - Očito kriva procjena tima Uprave za zatvorski sustav da bi se stanar zagrebačkog zatvora Remetinec Davor J.(44) bez prisile mogao vratiti iza zatvorskih rešetaka sa slobodnog vikenda, priuštila je pravomoćno osuđenom kršitelju zakona da provede punih pet mjeseci slobodan ko ptičica.

Možda bi Davor još neko vrijeme upijao ljetne zrake sunca da se nije skroz odvikao bolne činjenice kako još ima popriličan broj godina za odguliti zbog protupravnog oduzimanja slobode, a zbog čega je osuđen na 11 godina robije.

Pretjerani osjećaj slobode kao i lagodne navike da si svakodnevno sam kreira dan, stajali su 44-godišnjeg Davora uhićenja u ponedjeljak oko 13,30 sati i to, ni manje ni više nego, na prepunom Jarunskom jezeru.

Njemu su lisice na ruke stavili isti operativci koji su prošloga tjedna uhitili Marka Šarića (22), višemilijunskog lopova koji se šest mjeseci skrivao u iskopanoj rupi uz obiteljsku kuću i to nakon što je pobjegao pritvorskom nadzorniku u prostorijama Državnog odvjetništa.

A ako je suditi prema statistikama Ministarstva pravosuđa, primjerice 2010. godine vikend izlazak iskoristilo je 1877 zatvorenika koji su iskoristili ukupno 11 443 pogodnosti, a samo u 55 slučajeva pošlo je po zlu, odnosno da su učinili isto kao i Davor - odlučili se ne vratiti milom iza zatvorskih bedema.

Podsjetimo, Davor je osuđen na zatvorsku kaznu jer je početkom srpnja 2002. godine na području metropole protupravno oduzeo slobodu tada 29-godišnjoj djevojci, a mučili su ga ljubavni jadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 19:29