OPASNE DESTINACIJE

Džihadisti ciljaju turiste: Amerikanci upozorili na moguće atentate u Istanbulu i Antaliji

Turska mjesecima živi u stanju pojačane pripravnosti zbog neviđenog niza napada pripisanih IS-u ili povezanih s nastavkom kurdskog sukoba.
 reuters

Sjedinjene Države upozorile su u subotu svoje državljane na moguće napade na turiste u Istanbulu i Antaliji, u zemlji u kojoj je u posljednjih 9 mjeseci izveden niz smrtonosnih napada.

U poruci američko veleposlanstvo je informiralo američke državljane da postoji prijetnja napadima na turistička područja, posebice na javne površine i obalu u Istanbulu i Antaliji, dvije turističke destinacije.

"Molimo vas da budete krajnje oprezni ukoliko se nađete blizu tih područja", dodaje se u poruci.

U petak navečer je Izrael izdao sličnu poruku svojim građanima i potaknuo ih da se vrate iz Turske zbog neposredne opasnosti od napada u turističkim odredištima te zemlje. Prije točno tri tjedna, bombaš samoubojica se raznio u trgovačkoj ulici u središtu Istanbula i ubio 4 strana turista, od kojih 3 izraelskih.

Turska vlada je za taj napad optužila džihadističku skupinu Islamska država (IS).

Turska mjesecima živi u stanju pojačane pripravnosti zbog neviđenog niza napada pripisanih IS-u ili povezanih s nastavkom kurdskog sukoba.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:50