SASTANČILI 3 SATA

AFERA TAJNE SLUŽBE Tuđman najavio: 'Ispitat ćemo sve po redu, a onda izvršiti i neposredni nadzor'

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Raspravili smo o ovim izvješćima i zaključili smo da ćemo razgovarati sa svim čelnicima ovih institucija, od Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, OTC-a, Ravnateljstva policije. Nakon tih razgovora, izvršit ćemo i neposredni nadzor - kratko je rekao nakon trosatne sjednice Odbora za nacionalnu sigurnost na temu medijski napisi o zlouprabi sustava tajnog prikupljanja podataka.

Na pitanje, koga će prvoga saslušati, Tuđman je tek ustvrdio da s radom nastavljaju sutra u 10 sati. Igor Dragovan iz SDP-a rekao je kako "o sadržaju izvješća ne može govoriti javno kao i nitko od članova. Dogovorili smo se da sutra nastavljamo s radom".

Novinare je zanimalo i hoće li se tražiti razgovor s državnim odvjetnikom, kojega je prvi dan afere na tiskovnoj konferenciji spomenuo ministar Ostojić, rekavši da je cijela akcija rađena zajedno s njim, ali ni na to pitanje odgovor nije stigao.

- Odbor će napraviti plan rada dalje, pa ćemo vidjeti - rekao je Tuđman te je ustvrdio kako si nikakve rokove nisu zadali.

- Ono što je stav Odbora da moramo sagledati cjelokupnu situaciju, zakonsku regulativu i sve ostalo. Taj je postupak otvoren, ali nismo govorili o rokovima, nego da taj cijeli postupak moramo temeljito obaviti, zaključio je Tuđman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:27