dogovorena koalicija

Anto Đapić nakon 12 godina ponovno s Anušićem: Potvrdio da u Osijeku ide na izbore s HDZ-om

Nakon višegodišnjeg šuma u komunikaciji obnovljena je suradnja nekadašnjih bliskih suradnika iz vremena HSP-a
Anto Đapić
 Goran Mehkek/Cropix

Anto Đapić, bivši predsjednik HSP-a i nekadašnji gradonačelnik Osijeka podržat će na predstojećim lokalnim izborima HDZ-ove kandidate za gradonačelnika Osijeka, odnosno župana osječko-baranjskog - Ivana Radića i Ivana Anušića. Tako je nakon višegodišnjeg šuma u komunikaciji obnovljena suradnja nekadašnjih bliskih suradnika iz vremena HSP-a, Đapića i Anušića, jer je, podsjetimo, Anušić u ozbiljnu političku karijeru ušao kao dugogodišnji uspješni HSP-ov načelnik Općine Antunovac.

No, 2009. godine se razišao s Đapićem, što je dovelo čak i do toga da mu u Općinskom vijeću Antunovca jedina prava oporba bude Đapićev bliski suradnik i prijatelj Franjo Gavran. Anušić je, pak, u međuvremenu postao važan politički čimbenik i na nacionalnoj razini, a kako vrijeme očito liječi sve, tako su stari sukobi zaboravljeni, pa su Đapić i Anušić ponovno stali jedan uz drugoga i predstavili njihovu koalicijsku suradnju.

- Pokazujemo širinu kojom želimo okupiti sve relevantne političke čimbenike u Osijeku koji su proteklih desetak godina napravili nešto za grad Osijek. Pokazujemo i da nismo isključivi i da želimo dobro ovom gradu, rekao je Anušić, dodavši kako su u vrijeme dok je Đapić bio gradonačelnik Osijeka, u gradu „napravljene najveće kapitalne investicije”. To je istaknuo i Radić koji se zahvalio Đapiću „na programskoj podršci”, o čemu je nešto više rekao sam Đapić.

- Usudio bih se reći da sam bio iznimno uspješan gradonačelnik, ali su ostale neke stvari koje nisam uspio završiti, kao što je spajanje tramvajske pruge između Bikare i Zelenog Polja. Imperativ je da ova vlast, koja će pobijediti na izborima, to učini kao i da produžimo tramvajsku mrežu do Centralnog groblja. Tu je i moja davna želja, da za naše maturante osiguramo subvencije za polaganje vozačkog ispita, rekao je Đapić, osvrnuvši se i na podršku Anušiću.

- On je moj dugogodišnji poznanik i prijatelj, bili smo u istoj stranci, naš politički svjetonazor je gotovo identičan i smatramo da jedna tako snažna osoba, političar koji je na razini Hrvatske među 4-5 najsnažnijih ljudi, treba dobiti potporu da mirno i glatko pobijedi u prvom krugu i nastavi raditi dobro kao što je do sada radio. Na razini županije, potpora županu Anušiću je imperativ, poručio je Đapić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:31