PODIJELJENA VIROVITICA

BABIĆEV KOLEGA 'Pa on prima liječničku plaću, a ne znam kad smo ga uopće zadnji put vidjeli na radnom mjestu u bolnici'

Šef liječničkog sindikata uhićen je jučer zbog prevare: kao lažni invalid državi je čak 19 godina uzimao naknadu koja mu nije pripadala
 virovitica.net

U Virovitici o doktoru Babiću svi imaju svoje mišljenje. U gradu se dosta nagađa je li zaista kriv, a svi govore o njegovoj imovini.

Susjedi uglavnom ne žele govoriti, kažu samo da su ga ujutro odveli policajci u civilu. Pokucali smo na vrata Babićeva stana u Gajevoj 20, ali nam nitko nije otvorio vrata. Susjedi kažu da je Babićeva supruga Katarina u stanu, ali da tijekom cijelog jutra ignorira novinare koji žele dobiti izjavu. Nitko od doktorovih susjeda ništa ne bi ni primjetio da nije bilo novinara.

- Čula sam da ga je policija odvela zato što je lažirao svoj status invalida. To me jako iznenadilo, doktor je vrlo pristojan susjed.

Doduše, nikad nisam razmišljala o njegovim prihodima - priznaje jedna susjeda, dok nam drugi govori kako smatra da liječniku takavo što nije trebalo jer mu bolnička plaća može pokriti sve troškove života.Navodno, uhićeni Babić ima tri stana, dva kafića i jednu kuću u Virovitici.

- Babić godinama radi i sigurno je imao priliku svu tu imovinu zaraditi. Ljudi se ipak pitaju neke druge stvari. Od kud mu 400 sati rada u mjesecu? Zašto ga u bolnici nikad nema? Kako može obavljati posao, a stalno biti u Zagrebu? Liste za pregled kod njega su poprilično duge - kaže susjed Tihomir Vukelić.

Babićevi kolege iz bolnice bili su vrlo suzdržani. Upraviteljica Marijana Živko za uhićenje je saznala iz medija.

- Jedino što znam je da se danas nije pojavio na poslu. Vijest o uhićenju jako je iznenadila sve nas u bolnici - kaže.

Liječnici u virovitičkoj bolnici imaju podijeljena mišljenja. Dok jedni govore sve najbolje, drugi su ogorčeni Babićevim ponašanjem.

- Nikad ga nema na poslu. Prima liječničku plaću, a ne znam kad smo ga zadnji put vidjeli u bolnici na radnom mjestu. U gradu je on poznat kao biznismen, a ne liječnik - kaže jedan od Babićevih kolega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:59